ГЕРБ: Щастлив строител за по-малко от 3 месеца е успял да убеди кмета на "Демократична България", че той единствен в държавата може да построи улици в "Овча купел" (ВИДЕО)

ГЕРБ настояват за незабавно прекратяване на процедурата и пълна проверка на случая. Според тях става дума за харчене на средствата на софиянци

Георги Георгиев
Георги Георгиев Източник: Скрийншот видео кадър

ГЕРБ дадоха брифинг в Народното събрание, за да разкрият поредно скандално решение на управлението на ПП-ДБ-СС в Столичния общински съвет (СОС). И по-конкретно - относно одобрен и започнат строеж в кв. "Овча Купел", който по думите им е даден преференциално от районния кмет Ангел Стефанов на конкретна фирма. Теренът на строежа е върху 5000 квадратни метра и е финансиран с 1,5 млн. лв., спечелени от фирма "КОТА-2021" с обществена поръчка.  

"Не е въпрос само на законосъобразност, а и на целесъобразност. В тази процедура не е участвала нито една друга компания, от всички 6 500. Отново този щастлив строител за по-малко от 3 месеца е успял да убеди кмета на "Демократична България" (ДБ), че той единствен в държавата може да построи тези улици", каза на брифинга депутатът от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

Бившият шеф на СОС Георги Георгиев разказа как снощи с него се свързали жители на квартала, за да се оплачат от това, че строежът продължава въпреки оплакванията им. 


"Чл. 110 от Закона за обществените поръчки изрично предвижда право на кмета на района, когато има само един участник, за да се гарантира конкуренция, защото именно тя ражда качеството и дава по-добри цени, да се продължи процедурата доката не се явят и други или да се прекрати и обяви на ново. Настояваме за незабавно прекратяване на процедурата и пълна проверка на случая. За нас това е еманация на управлението на публичен ресурс от страна на ДБ в София и сред причините гражданите да не вярват на институциите", добави той.

 

"От 6500 фирми да има такова сечение, че при същия кмет - Ангел Стефанов от "Демократична България", строителят да получава разрешение, а после милиони от обществени поръчки. Поръчката е спечелена за по-малко от шест месеца", каза Георгиев. 

 

ГЕРБ настояват за незабавно прекратяване на процедурата и пълна проверка на случая. Според тях става дума за харчене на средствата на софиянци.

 

Според Георги Георгиев Ангел Стефанов трябва да понесе политическата отговорност за "фрапантния случай". 

И уточни: "Не е въпрос на политическо заяждане между ГЕРБ и ДБ. Говорим за манталитет при отношението към гражданите и безпардонно неналагане на закона. Винаги ли на тази щастлива компания и излиза късметът в "Овча купел", има ли други процедури и други отношения с общината и какъв ще бъде отговорът на всяко от отговорните за случилото се длъжностни лица".

 

Още от "София"

ГЕРБ: Щастлив строител за по-малко от 3 месеца е успял да убеди кмета на "Демократична България", че той единствен в дър

ГЕРБ настояват за незабавно прекратяване на процедурата и пълна проверка на случая. Според тях става дума за харчене на средствата на софиянци

Прочетете повече прочетете повече

Фандъкова при регистрацията на листата в 24-ти МИР: Имаме млади и подготвени хора, надяваме се това да бъдат последните

Фандъкова подчерта, че ГЕРБ-СДС има най-реалистичната управленска програма, която гарантира просперитет основан на качествено образование

Прочетете повече прочетете повече

Антон Хекимян: Цяло лято не стигна на Васил Терзиев да оправи надлеза на "България"

Само преди 1 година същият човек беше задръстил София с клишетата "Писна ли ви от задръствания" по време на предизборната си кампания, пише още общинският съветник от ГЕРБ-СДС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени