ГЕРБ: Сметките на Терзиев са криви, няма 37 млн. за заплати в градския транспорт

Настояваме да видим икономическата рамка, иска Георги Георгиев

Софийски градски транспорт
Софийски градски транспорт Източник: Zonanews

Притеснява ни липсата на 37 млн. лв. в бюджета на София, с които ще се платят вече обещаното увеличение на заплатите в градския транспорт", заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев на извънреден брифинг в Столична община, предаде БГНЕС.

 

"Обяснението от кмета Терзиев е, че тези пари ще се вземат от софиянци, очаква се да се продадат повече билети и карти, така че 37 млн. повече да постъпят в бюджета. Това за нас е нереалистично, защото трябва продадените билети на ден да са с 65 000 повече", каза Георгиев.


Колегата му Прошко Прошков обясни, че тези 37 млн. всъщност са 22 млн. и се губят 15 млн. лева.

"Това са криви сметки на кмета. Настояваме да видим проекта на икономическа рамка. Кметът обеща да се осигурят 37 млн. повече пари за транспортния сектор, но няма яснота как ще стане", каза Прошков.

 

"Поискахме спешна среща с кмета, на която да обсъдим темата със заплашването на спортните работници, здравеопазването, културата и, тъй като виждаме пропуски в бюджета и липса на гаранции поискахме среща с Терзиев, но отговори не получихме", обясни и общинският съветник Антон Хекимян.

 

В понеделник Васил Терзиев съобщи, че е постигнато споразумение за увеличаване на заплатите в транспорта от 1 март.

Още от "София"

Диана Тонова е новият председател на БСП-София

До избор на нов председателски съвет се стигна, след като част от общинските съветници от групата на "БСП за България" подкрепиха кандидатурата на общинския съветник от ПП-ДБ-СС Цветомир Петров за председател на СОС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени