ГЕРБ-София: Българите трябва да са здрави, а не излекувани!

На срещата присъстваха бившият министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, както и кандидатите за народни представители Георги Георгиев, Рая Назарян, Йорданка Фандъкова, д-р Лъчезар Иванов

Среща с над 150 представители на здравните заведения и организации в София
Среща с над 150 представители на здравните заведения и организации в София Източник: ПП ГЕРБ

Българите трябва да са здрави, а не излекувани. Здравеопазването е един от най-важните приоритети на ГЕРБ и затова днес бе проведена среща с над 150 представители на здравните заведения и организации в София. На срещата присъстваха бившият министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, както и кандидатите за народни представители Георги Георгиев, Рая Назарян, Йорданка Фандъкова, д-р Лъчезар Иванов.

 

Среща с над 150 представители на здравните заведения и организации в София
Среща с над 150 представители на здравните заведения и организации в София Източник: ПП ГЕРБ

В управленската програма на ГЕРБ са заложени ключови приоритети, които да поставят здравето на хората на първо място. Ето и част от тях:
1. Нов модел на здравеопазване - профилактика и промоция на здравето. За нас е от изключителна важност да се грижим за здравето на хората, преди да се наложи лечение. Затова акцентираме на профилактиката и промоцията на здравословния начин на живот. Така ще работим, за да подобрим качеството на живот на всеки гражданин.
2. Здравната система да бъде достъпна, всеобхватна, справедлива и устойчива с универсално здравно покритие.
3. България трябва да бъде активен участник в Европейския здравен съюз. Ще работим за създаването на европейско пространство за здравна информация, като гарантираме сигурността на здравните данни и обмена на информация в рамките на ЕС.
4. Ангажирани сме с интеграцията на България в европейските здравни инициативи като Европейски орган за подготвеност и реакция при извънредни здравни ситуации (HERA), Европейския план за борба с рака и Агенцията на ЕС по наркотиците (EUDA). Това ще ни позволи да сме по-подготвени и ефективни в справянето с извънредни здравни ситуации и борбата с рака.
5. Трябва да се борим със зависимостите сред децата. Нашата програма включва конкретни мерки за борба със зависимостите сред децата, като наркотици, енергийни напитки, електронни устройства и тютюнопушене. Важно е да защитим нашите деца и да им осигурим здравословна и безопасна среда за растеж и развитие.

"Здравето на хората е основен приоритет за нас и вярваме, че с тези мерки ще успеем да подобрим качеството на живот на всеки българин.", категорични са от ГЕРБ-СДС и добавят:
"Имаме нужда от вашата подкрепа. Тази неделя гласувайте за ГЕРБ-СДС с номер 22 в бюлетината за стабилна България в сигурна Европа".

Още от "София"

ОИК в София отстрани кмета на район "Илинден" Емил Бранчевски

В ОИК е постъпила и информация, че английско дружество на име "Клиника за медицински услуги – Бранчевски – Колев" OOД е учредено през февруари, като за директор е вписан Емил Валентинов Бранчевски

Прочетете повече прочетете повече

Популярната инфлуенсърка Йоана Йокко ще бъде водеща на детската конференция "Аз и сколиозата" на столичното Ларго тази с

В конференцията ще участват български здравни специалисти с утвърдени постижения в лечението и контрола на гръбначните деформации чрез кинезитерапия,  корсетолечение и хирургия

Прочетете повече прочетете повече

ВАС отсъди: Решението на Васил Терзиев за Попа и "Патриарха" е незаконно. Общината да върне старото движение в района!

Кметът на София защитаваше идеите на Борис Бонев за велоалеите, които струват на столичния бюджет за карето около НДК близо 1 млн. лева

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени