ГЕРБ-София: Образованието и културата са толкова важни, колкото е и икономиката

Дългогодишният кмет на София и кандидат за народен представител в 25 МИР Йорданка Фандъкова и водачът на 23 МИР Георги Георгиев увериха представителите на сектор "Висше образование", че исканията им ще бъдат чути

ГЕРБ-София: Образованието и културата са толкова важни, колкото е и икономиката
ГЕРБ-София: Образованието и културата са толкова важни, колкото е и икономиката Източник: ПП ГЕРБ

Нуждите на българската култура и образование са политически въпрос, не засягат само общността. Затова в навечерието на 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ГЕРБ-София проведе поредица от срещи с представители на образователния и културен сектор.

"Образованието и културата са два сектора, които са важни за една държава толкова, колкото и икономиката", заявиха кандидатите за български и европейски парламент от ГЕРБ.

Дългогодишният кмет на София и кандидат за народен представител в 25 МИР Йорданка Фандъкова и водачът на 23 МИР Георги Георгиев увериха представителите на сектор "Висше образование", че исканията им ще бъдат чути. Двамата поеха ангажимент, че като депутати в следващото Народно събрание ще се борят за достойното възнаграждение в двата сектора.

"Разговорът за образование е много важен. През дългите години, в които работих в образователната система, както и като кмет на София мотивацията ми винаги е била развитие и грижа за образованието. Благодаря на Красимир Вълчев и екипа на ГЕРБ, които работиха през годините за реформи в образованието, за които днес малко се говори. Но работещите в образователната система си спомнят направеното", посочи Фандъкова. По думите й автомността и балансът във висшето образование са водещи за стойностна промяна към изискванията на бъдещето и поколенията.

Георги Георгиев от своя страна заяви, че нито един преподавател не е станал такъв заради заплащането, а заради каузата. Той беше категоричен, че всеки български учител заслужава достойно заплащане.

"За учителите тяхната работа е кауза. А отношението на държавата към тях е определящо, защото финансирането на образователната система през бюджета е ясен знак на уважение към учителите от страна на държавата. Не са важни призивите по време на кампания, важно е какво вършат държавниците по време на своя управленския мандат. Като управляваща партия ГЕРБ се е доказала като фактор в това отношение!", категоричен бе Георгиев.

На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители Христо Гаджев, Красимир Вълчев, Кристиян Маджуров и Александър Ненков.

Среща с директорите и преподавателите от училища и детски градини в 24 МИР проведоха водачът на листата Рая Назарян и кандидатите Савина Савова, Станислав Петрунов, Христо Гаджев, Томи Николов, Радостина Белчева, Мартин Атанасов, Ивайло Цеков, Анжела Димчева, Анжела Христова, както и кандидатът за евродепутат Себастиан Таджер. Гости на събитието бяха също общинските съветници от ГЕРБ-СДС Мирослав Боршош и Диян Стаматов.

Рая Назарян представи програмата на ГЕРБ-СДС в сектор "Образование" пред присъстващите, като подчерта, че образованието е основен приоритет в програмата за управление на ГЕРБ. По думите й, направеното в сектора по време на управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ е красноречиво доказателство за отношението на партията към сектора.

Калин Сърменов и Йорданка Фандъкова
Калин Сърменов и Йорданка Фандъкова Източник: ПП ГЕРБНа срещата с културните дейци присъстваха ярки лица като братя Аргирови, Милена Славова, Калин Сърменов, Йоана Драгнева, Калин Вельов, Искрен Пецов и други. Обсъдиха се въпросите от сектор "Култура", както и част от програмата на ГЕРБ-СДС в тази част. Специален гост беше и водачът на листата за Европейски парламент Росен Желязков.

Йорданка Фандъкова, сподели, че никога не е разделяла секторите на образование и култура, защото те вървят ръка за ръка. "Няма нищо по-силно от знанието и нищо по-вдъхновяващо от творческия дух", посочи дългогодишният кмет на София.

Тя отчете и направеното: "В София успяхме да създадем и да развиваме две от най-големите програми за подкрепа на артистите и творческия сектор, създадохме сцени и галерии на открито и изградихме център за съвременно изкуство. Правихме го заедно с представители на културната общност. Моят ангажимент е диалогът и съвместната ни работа да продължат".

ГЕРБ-София: Образованието и културата са толкова важни, колкото е и икономиката
ГЕРБ-София: Образованието и културата са толкова важни, колкото е и икономиката Източник: ПП ГЕРБСъбитието бе уважено от кандидатите за народни представители и за Европейски парламент: Тома Биков, Христо Гаджев, Даниел Александров, Савина Савова, Станислав Петрунов, Томи Николов, Ева Митова, Анжела Димчева, Петър Митев, Георги Владов, Себастиян Таджер, Елизабет Петрова, Анжела Христова, общинският съветник Мирослав Боршош и районният координатор на ГЕРБ в Оборище Маргарита Александрова.

Още от "София"

Последни новини

Най-четени