ГЕРБ-София почете паметта на Ботев, традиционния Богоявленския водосвет и Освобождението на столицата

В събитието се включиха народни представители, общински съветници, районни координатори, членове и симпатизанти на партията

ГЕРБ-София почете паметта на Ботев, традиционния Богоявленския водосвет и Освобождението на столицата
ГЕРБ-София почете паметта на Ботев, традиционния Богоявленския водосвет и Освобождението на столицата Източник: ПП ГЕРБ

В празничния Йордановден ГЕРБ-София проведоха редица инициативи в различни райони на столицата, срещайки се със стотици жители и гости на града.

Съботният ден започна с поклонение пред паметника на Христо Ботев в Борисовата градина. Народни представители, общински съветници и районни координатори от ГЕРБ поднесоха венец и цветя пред паметника на Ботев по случай 176 години от рождението на знаменития български поет и революционер.

На събитието присъства и областният координатор на ГЕРБ-София Даниела Райчева, която обърна специално внимание на думите на Ботев: "Вярвам в единната обща сила на человеческия род на земното кълбо, за да твори добро!"

Дългогодишният кмет на София Йорданка Фандъкова и бившите кметове на районите "Искър" и "Възраждане" Ивайло Цеков и Савина Савова почетоха традиционния Богоявленски ритуал по хвърляне на кръста в езерото в ж.к. "Дружба", заедно с множество столичани. В събитието се включиха народни представители, общински съветници, районни координатори, членове и симпатизанти на партията.

ГЕРБ-София почете паметта на Ботев, традиционния Богоявленския водосвет и Освобождението на столицата
ГЕРБ-София почете паметта на Ботев, традиционния Богоявленския водосвет и Освобождението на столицата Източник: ПП ГЕРБ

"Жителите и гостите на празничния ритуал в район "Искър" ни приветстваха с топлина и желание за разговор. За нас това е признание за свършената работа в района и в София, а пожеланията за успехи са ясен и зареждащ с енергия знак, да продължим работата и усилията си за доброто на града!", заяви районният ръководител на ГЕРБ и общински съветник Лорита Радева.

По същото време генерал Йосиф Гурко влезе победоносно на бял кон в Северен парк в рамките на историческата възстановка по повод 146 години от Освобождението на град София, чийто домакин бе кметът на район "Надежда" инж. Димитър Димов. Съорганизатори на възстановката бяха Сдружение "Национален съюз "Единение" и Сдружение "Обединени Балкани". Внушителното събитие беше уважено от народни представители и общински съветници. На него присъстваха и ръководителите на райони на ГЕРБ, както и множество представители на младежката структура на партията.

Кметът на Надежда цитира една от великите мисли на  Христо Ботев, който е казал, че човек, който не обича  децата, майка си, и баща си, не обича отечеството си.  "Нека пазим традициите и християнските ценности, за да пребъде България!", призова присъстващите инж. Димов.

Кметът на район "Панчарево" Евгения Алексиева, заместник-кметовете на района, кметовете на кметства, както и районният координатор на ГЕРБ-Панчарево и общински съветник Ваня Тагарева уважиха церемониите по ритуално хвърляне на кръста и отслужване на Велик Водосвет, които се състояха в седем населени места в района.

Кметът на район
Кметът на район "Панчарево" Евгения Алексиева Източник: ПП ГЕРБ

"Вярва се, че онези, които извадят кръста, ще са здрави през цялата година", напомни кметът на Панчарево Евгения Алексиева. "Бъдете здрави и почитайте християнските традиции и обичаи дълги години", пожела г-жа Тагарева на десетките смелчаци, които влязоха в ледените води на река Искър.

Районните координатори на ГЕРБ в Люлин Стефан Арсов, на ГЕРБ-Банкя Румен Александров, на ГЕРБ-Младост Юлиян Пейчев и народният представител Даниел Александров, които бяха придружавани от множество симпатизанти на ГЕРБ, посетиха тържествената литургия в Рилския манастир.

Даниел Александров се включи в Богоявленския ритуал по хвърлянето на кръста, облечен в традиционна народна носия. Участниците в тържествения ритуал получиха благословия за здраве лично от игумена на Рилския манастир епископ Евлогий, който предаде своите специални поздравления и към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на представителите на партията.

 

Даниел Александров се включи в Богоявленския ритуал по хвърлянето на кръста, облечен в традиционна народна носия
Даниел Александров се включи в Богоявленския ритуал по хвърлянето на кръста, облечен в традиционна народна носия Източник: ПП ГЕРБ

 

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени