Ицо Хазарта: Не споделям еуфорията по премахването на паметника на съветската армия

През седмицата Столичният общински съвет реши да поиска от държавата да бъде преместен паметника на окупационната съветска армия

Христо Петров, известен като Ицо Хазарта
Христо Петров, известен като Ицо Хазарта

"Не споделям дивата еуфория за премахването на паметника на съветската армия моментално. Нещата са ясни - има решение на Столичния общински съвет - той трябва да се махне. Но от друга страна, това е поредната тема, която ни разделя. Не можем да достигнем до нормален разговор по каквато и да е тема. Заставаме от двете страни и започваме да се плюем. Това каза днес пред NOVA кандидатът за депутат от "Продължаваме промяната - "Демократична България" Христо Петров, познат като Ицо Хазарта.


Той изрази и друг аргумент срещу местенето на паметника сега: "На всяко действие, извършено по време на предизборна кампания, се гледа по различен начин", посочи Петров. За него това е допълнителен "фойерверк" в хода на предизборната кампания.


През седмицата Столичният общински съвет реши да поиска от държавата да бъде преместен паметника на окупационната съветска армия. Служебният премиер и бивш политически офицер Гълъб Донев обаче даде да се разбере, че служебното правителство няма да се занимава това.

Още от "София"

Последни новини

Най-четени