Иван Демерджиев обсеби луксозен държавен апартамент на пъпа на София срещу символична сума

Жилището се намира в район "Средец", бул. "Цар Освободител" 21 и е цели 231.43 кв. метра, отделно разполага с мазе и таванско помещение

Иван Демерджиев
Иван Демерджиев Източник: You Tube

Бившият вътрешен министър в служебното правителство на Румен Радев Иван Демерджиев е получил, със заповед на служебния министър Иван Шишков, луксозен държавен апартамент в центъра на София.

 

Жилището се намира в район "Средец", бул. "Цар Освободител" 21 и е цели 231.43 кв. метра, отделно разполага с мазе и таванско помещение.

 

Ексминистър Демерджиев се е настанил в този лукс в центъра на столицата срещу символичен месечен наем от 213.04 лева. По договор Иван Демерджиев е трябвало да напусне жилището, след като вече не е служебен министър на вътрешните работи.

 

По-интересното е обаче, че по информация на "Фокус", Демерджиев и към момента обитава луксозния държавен имот и продължава да живее в него срещу символичен наем.

 

Защо жилището не е освободено, на какво основание продължава да се използва от Демерджиев срещу символичен наем? Агенцията е отправила тези въпроси към съответните институции.

Още от "София"

Последни новини

Най-четени