Иван Таков: Струва ми се, че г-жа Нинова се готви за трети, противоуставен мандат начело на БСП

Това са нелегитимни решения и не трябва да има избори, категоричен е председателят на БСП-София

БСП-район Изгрев
БСП-район Изгрев Източник: Zonanews

"Не сме направили престъпление. Решението на Градския съвет казва, че общинските съветници от БСП не трябва да подписват коалиционно споразумение с групите на ПП-ДБ-СС и ГЕРБ-СДС и да намерят вариант да подкрепят кандидат след широк консенсус в СОС. Няма решение на Националния съвет, не сме виждали такова. Не са наказали никого, защото няма решение на Националния съвет. Нямаше заседание, защото нямаше кворум. Това са нелегитимни решения и не трябва да има избори. Това решение ще засегне хиляди социалисти в столицата", заяви лидерът на БСП-София Иван Таков за Bulgaria ON AIR.

 

Всичко си струваше и отново щях да направя същото, както и моите колеги. Показахме, че БСП може по друг начин да се развива, явно това не се хареса на някои хора. Резултатът от избори 2 в 1 ще е повече от лош - драматичен, настоя той.

 

По думите му, ако целта е саботаж на европейските избори, трябва да излязат и да го кажат. "От "Позитано" 20 са направили хвърковата чета, която трябва да прави събранията по районите. Може да се сетите какви конфликти ще настъпят. Опитват служебно да овладеят градската организация - последен бастион на свободното слово. Започвам да се съмнявам да не би да се търси трети противоуставен мандат за Нинова", каза още Таков.

 

"Депутатите ходят по студиата и се занимават със СОС. Говорят, че сме гласували заедно с ГЕРБ. Ние изкарахме ГЕРБ от властта в София. Ако искахме да правим договорки с ГЕРБ, щяхме да направим това, което искаха Нинова и Свиленски - да пуснем Свиленски за кандидат за кмет. В 24 МИР докара БСП до 4-цифрен резултат, щеше да остане на пето място и кандидатът на ГЕРБ да отиде на балотаж", аргументира се гостът.

 

Лидерът на социалистите в София изтъкна, че не се ръководят от думите на лидера на партията, а от колективните органи. "Те преценяват и взимат решения, други погазват Устава", отбеляза Таков.

 

"Основната фигура в Столична община е кметът, нашият кандидат победи този на ГЕРБ. Останахме на по-малко от 1%, затова оспорваме и ще видим как ще се произнесе съдът", посочи още той. 

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени