Ивайло Мирчев, Атанас Славов, Елисавета Белобрадова, Настимир Ананиев и Антоанета Цонева остават извън 50-то НС

Лишените от поредно място в поредния парламент са основно от Да, България

Ивайло (Иво) Мирчев, ПП-ДБ
Ивайло (Иво) Мирчев, ПП-ДБ Източник: Zonanews

Някои от най-досадните плямпала от ПП-ДБ се очертава да не влязат в следващото Народно събрание. Формацията претърпя сериозна загуба на изборите на 9 юни, като спечели само 40 депутатски мандата при 64 в досегашния парламент. 

 

Информацията за това е потвъръдена от коалицията пред няколко интернет сайта. Тя е базирана на справки на формациите в ПП-ДБ, тъй като ЦИК все още не е обявила разпределението по мандати.

 

Христо Иванов и Ивайло (Иво) Мирчев
Христо Иванов и Ивайло (Иво) Мирчев Източник: Zonanews

В някои от районите ПП-ДБ няма да излъчи народни представители за сметка на София, където формацията продължава да е първа сила. Така, например, Ивайло Мирчев няма да може да стане депутат. Той бе водач на листата в Добрич, но оттам ПП-ДБ остава без мандат.

 

В 50-то НС не влиза и Елисавета Белобрадова, която традиционно преборваше останалите с преференции.

 

Елисавета Белобрадова, ДБ
Елисавета Белобрадова, ДБ Източник: Zonanews

Подобна е ситуацията и с Антоанета Цонева. Тя бе водач в Разград, но и оттам формацията няма да вкара народни представители.

 

Антоанета Цонева
Антоанета Цонева Източник: Zonanews

Доскорошният правосъден министър Атанас Славов също остава извън парламента. Причината е, че ПП-ДБ излъчва само един депутат от Стара Загора. Атанас Славов обаче е втори в листата.

 

Атанас Славов и Надежда Йорданова
Атанас Славов и Надежда Йорданова Източник: Zonanews

Мирчев, Цонева и Славов са представители на партия "Да, България". Засега не се очертава ДСБ да претърпи щети от отлива на избиратели за коалицията и ниската избирателна активност.

 

Извън парламента ще остане и Настимир Ананиев от малката партия "Волт", която също е част от ПП-ДБ. Ананиев бе сред лансираните говорители на "Промяната". На тези избори той бе осми в листата на 23-ти район в София, откъдето гласовете обаче няма да са достатъчни, за да влезе и в 50-ото Народно събрание.

 

Настимир Ананиев, ПП-ДБ
Настимир Ананиев, ПП-ДБ Източник: Zonanews

Традиционно, кандидат-депутатите от ПП-ДБ се радват на много преференции. Някои от тях отново пренареждат листите.

Още от "София"

ОИК в София отстрани кмета на район "Илинден" Емил Бранчевски

В ОИК е постъпила и информация, че английско дружество на име "Клиника за медицински услуги – Бранчевски – Колев" OOД е учредено през февруари, като за директор е вписан Емил Валентинов Бранчевски

Прочетете повече прочетете повече

Популярната инфлуенсърка Йоана Йокко ще бъде водеща на детската конференция "Аз и сколиозата" на столичното Ларго тази с

В конференцията ще участват български здравни специалисти с утвърдени постижения в лечението и контрола на гръбначните деформации чрез кинезитерапия,  корсетолечение и хирургия

Прочетете повече прочетете повече

ВАС отсъди: Решението на Васил Терзиев за Попа и "Патриарха" е незаконно. Общината да върне старото движение в района!

Кметът на София защитаваше идеите на Борис Бонев за велоалеите, които струват на столичния бюджет за карето около НДК близо 1 млн. лева

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени