Избраха Георги Георгиев за председател на Столичния общински съвет

Той получи 36 гласа в своя подкрепа

Георги Георгиев
Георги Георгиев

36 гласа в своя подкрепа получи юриста Георги Георгиев от групата на ГЕРБ-СДС и беше избран за нов председател на Столичния общински съвет. Във вота са участваха 44 общински съветници от общо 61.  

 

Очаквано против бяха от "Демократична България", БСП и независимият съветник Борис Бонев. Недействителните гласове бяха 8.

Георгиев беше едно от новите и млади лица в листата на ГЕРБ - СДС на последните местни избори през 2019 г., припомня Tribune. Досега той беше председател на една от най-важните комисии в СОС - тази по бюджет и финанси.

 

Георгиев е адвокат към Софийската адвокатска колегия и асистент по търговско право в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Там той е защитил и докторска дисертация по търговско право. Специализирал е международно търговско право - магистратура в King’s College London. 

 

Мястото на Герджиков като общински съветник зае Миглена Атанасова, която положи клетва по-рано.

Още от "София"

Столичният общински съвет се среща с лекари заради сливането на две болници в София

Предложението беше дадено от общинските съветници от ГЕРБ-СДС с аргументите, че капацитетът на Четвърта градска болница започва да намалява, намаляват и работещите кадри

Прочетете повече прочетете повече

Антон Хекимян към кмета Терзиев: Защо незаконните постройки на яз. "Искър" още не са съборени?

По думите му Васил Терзиев "много добре" е знаел, че от месец и половина тези сгради не се събарят и попита в тази връзка какъв контрол е прилагала Столична община

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени