Изключиха от БСП кмета на столичния район "Изгрев" Делян Георгиев

Според него на решението на районната партийна организация се е отразила и позицията му срещу промените в Изборния кодекс и връщането на хартиената бюлетина

Д-р Делян Георгиев
Д-р Делян Георгиев Източник: Facebook
Ръководството на БСП "Изгрев" в столицата изключи от партията районият кмет д-р Делян Георгиев. Под негово ръководство са трите столични квартала "Изгрев", "Изток" и "Дианабад".
 

"Вчера БСП "Изгрев" реши, че съм най-лошият кмет, който някога са подкрепяли и изразяват искрено съжаление за това. Партията "сваля политическо доверие" от мен и ме изключва от състава си, поради неизпълнение на решенията ѝ, водене на "независима политика на всички нива", недопускане на партийни, номенклатурни кадри на ръководни позиции в общинската администрация и несъобразяване с общите насоки и политики", заяви Георгиев, цитиран от БНТ.


Според него на решението на районната партийна организация се е отразила и позицията му срещу промените в Изборния кодекс и връщането на хартиената бюлетина.


"Моята категорична позиция срещу промените в Изборния кодекс и връщането на хартиените бюлетини също изигра голяма роля във вчерашните събития. От нищо не се срамувам и за нищо не съжалявам. Винаги съм отстоявал мнението си, когато съм убеден в неговата правота. И да, в район "Изгрев" управляват хората на "Изток", "Изгрев" и "Дианабад", не партийни централи и номенклатурни безполезници. Аз не съм "професионален политик", а един от онези, които наричаме "Изгрев" наш дом. Затова, оценки за работата си приемам само от тях - моите съкварталци. Другото е вятър...", коментира Делян Георгиев.

Още от "София"

Последни новини

Най-четени