Картите за транспорт на децата до 14 години в София ще се сменят след 1 февруари

Към момента това важи само за децата до 10 години

Апарат за таксуване в градския транспорт
Апарат за таксуване в градския транспорт Източник: Zonanews

Всички деца от 7 до 14 години, които към момента имат безплатна или платена карта за градския транспорт на София, ще трябва да си извадят нова след 1 февруари. Причината е, че от тогава влизат в сила разпоредбите, приети на национално ниво, според които децата до 14-годишна възраст пътуват безплатно.

 

Към момента това важи само за децата до 10 години. От съобщение на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) се разбира, че действащите към момента карти трябва да бъдат сменени.

 

Това става с предоставяне на акт за раждане, адресна регистрация на родителя и снимка, която може и да е на електронен носител. Картите ще се издават във всеки пункт на ЦГМ.

 

Център за градска мобилност (ЦГМ)
Център за градска мобилност (ЦГМ) Източник: Zonanews

Картите на децата между 7 и 10-годишна възраст, които и към момента са безплатни, могат да бъдат удължени с един месец. След това трябва да се заменят с новия вид превозен документ, който влиза в сила от 1 февруари.

 

Учениците, студентите и докторантите продължават да пътуват при досегашните условия до края на месец януари 2024 г. Те могат да заредят месечна карта за 15 лв. или годишна за 180 лв.

 

Ако детето е на възраст между 10 и 14 години, му трябва платена карта само до края на януари. След това може да се извади безплатна карта от новия вид.

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени