Кметът Фандъкова: От утре пускаме движението по новия бул."Филип Кутев"

Стената към Столичнната зоологическа градина е изрисувана с нейните обитатели

Кметът Фандъкова: Утре пускаме движението по бул. Филип Кутев
Кметът Фандъкова: Утре пускаме движението по бул. Филип Кутев

От 24 октомври се пуска движението по изцяло новия пробив на бул. "Филип Кутев" от "Симеоновско шосе" до ул. "Сребърна". Това съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта.

 

Започнахме изграждането на изцяло новия шест лентов булевард през април. Той е с дължина 1. 2 км облекчава трафика в една от най-натоварените части на града, каза столичният кмет. Заедно с участъка, който изградихме миналата година и сега разширяваме до бул. "Черни връх", булевардът е изцяло нов, с дължина близо 2,3 км.

 

Бул.
Бул. "Филип Кутев" Източник: Facebook

Новият пробив на "Филип Кутев" е с по три ленти в посока, с бус лента, обособена велоалея с широчина два метра, с широки тротоари, достъпна среда и изцяло обновени подземни мрежи. Изградено е ново лед осветление, посадени са около 200 нови дървета. Направени са и две кръстовища със светофарни уредби, реконструирано е кръстовището с бул. "Г. М. Димитров", където също е изградена нова подземна инфраструктура.

 

Стената към Столичната зоологическа градина е изрисувана с нейните обитатели, което напомня за зоопарка наблизо.

 

Стената към Столичнната зоологическа градина е изрисувана с нейните обитатели, което напомня за зоопарка наблизо
Стената към Столичнната зоологическа градина е изрисувана с нейните обитатели, което напомня за зоопарка наблизо Източник: Facebook

Бул."Филип Кутев" е важен стратегически за града обект, част от третия градски ринг. По думите на кмета Фандъкова вътрешният градски ринг облекчава движението в цялата централна градска част.

 

Столичният кмет обърна внимание, че се променя организацията на движението по бул. "Филип Кутев" при кръстовището с бул "Г. М. Димитров". Предимство се дава на движението по бул. "Филип Кутев".

Още от "София"

Последни новини

Най-четени