Кметът на Банкя за пожара в старческия дом: Този дом не е имал лиценз

Вчера разбрах, че има хоспис на територията на Банкя, каза Рангел Марков

Рангел Марков, кмет на Банкя
Рангел Марков, кмет на Банкя Източник: Zonanews

Домовете са на лицензионен режим от социалното министерство, то трябва да контролира тяхната дейност. Този дом обаче не е имал лиценз. Това го разбрах след пожара. Един човек загина вчера. Само бързата реакция е спасила хората вътре, иначе тази къща можеше да е изгоряла. Това заяви Рангел Марков, кмет на Банкя, в ефира на NOVA.

 

Припомняме, че вчера при пожар загина един възрастен човек, а петима бяха ранени. "Никой не се е обърнал към нас, че има подобен проблем. Ние нямаме правомощия да изведем тези хора. Много е жалко, това можеха да са нашите родители, близки. Това са възрастни хора, трудно подвижни, качени на третия етаж", каза още Марков.

 

Ангел Михайлов е първият, подал сигнал на спешния телефон: "Томислав ми казва: "Тате, нещо дими". Подадох веднага сигнал към 112. Аз съм от София, не съм идвал от 15 години. Не съм чувал за съществуването на този дом".

Още от "София"

Протест в Княжево: Граждани се борят за запазване на минералната баня и вода

Протестиращите изразиха сериозни опасения, че банята, която е част от културното наследство на София, може да бъде разрушена поради интереси от инвеститори, които планират ново строителство на нейно място

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени