Кметът от ДБ на столичния район "Красно село" Росина Станиславова е отстранена от поста

Припомняме, че на 22 февруари стана ясно, че Върховният административен съд (ВАС) окончателно признава наличието на конфликт на интереси при сключен от нея трудов договор с дъщеря й за работа по проект

Росина Станиславова
Росина Станиславова

Общинска избирателна комисия (ОИК) "Столична" е отстранила от кмета на столичния район "Красно село" Росина Станиславова от поста. Тя ще има 7-дневен срок  да обжалва пред Административен съд-София-град. 

 

Припомняме, че на 22 февруари стана ясно, че Върховният административен съд (ВАС) окончателно признава наличието на конфликт на интереси при сключен от нея трудов договор с дъщеря й за работа по проект, а на пресконференция в същия ден Станиславова и заместникът й Николай Веселинов обявиха, че тя е била атакувана по политически и икономически причини.

 

По-късно председателят на Столичния общинския съвет Георги Георгиев заяви на брифинг, че решението на ВАС представлява основание за прекратяване на правомощията на Станиславова като районен кмет и в тази връзка то ще бъде пратено до ОИК.

Още от "София"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени