Коалиция "Синя София" издигна Вили Лилков за кмет на София

Вили Лилков получава подкрепа от Петър Москов, Мартин Табаков, Любо Канов, Ирена Тодорова, Иван Сотиров, Росен Елезов, Иван Стамболов

Проф. Вили Лилков
Проф. Вили Лилков Източник: Zonanews

Петър Москов и Вили Лилков влизат обявиха началото на коалиция "Синя София" за предстоящите местни избори на 29 октомври. Това обявиха на съвместен брифинг в Националния прессклуб на БТА председателят на КОД и кандидата за кмет.

"Влизаме в разговори с десни политически партии, с граждани, за създаване на коалиция "Синя София", с която ще се регистрираме  за вота през октомври", каза Лилков.

Коалиция "Синя София" ще представи пълна листа за общински съветници, ще има свои кандидати във всички столични избирателни райони. Очаква се през септември да бъде представена и управленската програма на коалицията. 

Вили Лилков получава подкрепа още от Мартин Табаков, Любо Канов, Ирена Тодорова, Иван Сотиров, Росен Елезов, Иван Стамболов.

Кандидатът за кмет на столицата обяви, че неговите основни приоритети ще бъдат свързани с превръщането на София в модерна европейска столица, повишаването на жизнения стандарт, развитието на пътищата, иновациите, екологията и др. 

Петър Москов обясни, че коалицията си поставя за цел да спечели изборите и да си осигури силно представителство в общинския съвет.

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени