Корнелия Нинова: БСП свиква избори в софийската и бургаската организации

БСП ще подкрепи Никола Шмит като кандидат за председател на ЕК

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БСП

Ще има избори в софийската и бургаската организации в двумесечен процес. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след пленума на партията.

"В София градската организация не изпълни решение на Националния съвет. Даваме възможност на социалистите да решат какви ръководства да си изберат. Ще се гласуват 24 районни председатели и градско ръководство. Националният съвет не изключва и не наказва никого. Това е най-справедливо и демократично. Ана Янева ще ръководи работна група за изборите", допълни тя.

 

Ръководството на партията обяви, че сваля политическо доверие от общинските си съветници в София и ще им бъдат наложени партийни наказания, предаде БНТ. Иван Таков обясни, че не са направили нищо нередно и заподозря, че може да има саботаж на евровота. 

 

Нинова разкри, че на пленума е приет и проект на европейска платформа за изборите. Той ще бъде допълван и обсъждан в партията. Подкрепяме Никола Шмид за общ кандидат на социалистите за председател на ЕК.

 

Кристиан Вигенин от своя сподели, че единодушното вземане на решения в ЕС трябва да остане в сила, особено за изключително чувствителните въпроси.

 

"Ние сме против закриване на ТЕЦ, докато не бъдат изградени заместващи ядрени мощности. Развитието на ВЕЦ пък трябва да бъде ускорено. Въглищните райони може да се превърнат в икономически зони с намалени данъци. Искаме специална защита на земеделците, заради ефектите от войната. Нужно е създаване на здравен съюз в здравеопазването. Предлагаме Европейска агенция за развитие и управление на изкуствения интелект", обобщни той. 

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени