Културният календар на София бе приет благодарение на ГЕРБ-СДС

На брифинг по-рано през деня общинските съветници от ГЕРБ-СДС Мирослав Боршош и Ваня Тагарева алармираха, че в доклада за Културния календар на Столична община има редица нередности

Културният календар на София бе приет благодарение на ГЕРБ-СДС
Културният календар на София бе приет благодарение на ГЕРБ-СДС Източник: ПП ГЕРБ

На брифинг по-рано през деня общинските съветници от ГЕРБ-СДС Мирослав Боршош и Ваня Тагарева алармираха, че в доклада за Културния календар на Столична община има редица нередности.

 

Председателят на Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие Мирослав Боршош заяви, че има десетки събития в Календара, които вече са отминали и финансирани от Столична община, но пак са включени. Като пример за такова събитие Боршош посочи 24 май.

 

"Ние от ГЕРБ създадохме и подпомагахме Културния календар на София и именно поради тази причина няма да позволим той да бъде застрашен. Колеги от културния сектор, имате подкрепата ни и имате календар, борете се срещу тези, които се опитват да съсипят труда Ви!", каза още Боршош.

 

Ваня Тагарева сподели, че групата на ГЕРБ-СДС не е против културните събития, но под празни чекове няма да се подпише.

 

"Групата на ПП-ДБ-СС постоянно твърди, че е нужна откритост, но къде е тя? В Културния календар, предложен от тях, има три раздела, в които липсва изцяло информация, но насреща има над половин милион лева, които не знаем къде ще отидат и как ще се изразходват тези средства. Това е недопустимо!", категорична бе Тагарева.

Още от "София"

ГЕРБ-СДС: Вкопчилият се във властта зам.-кмет по транспорта в София Илиян Павлов да подаде оставка!

Това заявиха на брифинг пред медиите общинските съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) във връзка с поредното безобразно бездействие от страна на заместник-кмета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени