Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Гласувах срещу полицейското насилие и полицейщината (ВИДЕО, СНИМКИ)

Благодаря на европейските ни партньори, които реагираха много остро на думите на Радев, че Крим е руски, добави той

Лидерът на ГЕРБ гласува
Лидерът на ГЕРБ гласува

Доверихме се изцяло на избора на всички ректори в България, на най-голямото учебно заведение – Софийският университет. Гласувах срещу това полицейско насилие, тази полицейщина. Да влезе полиция в СУ и в други университети, това е резил. Още по-голям резил е Радев да остане президент. Само за седмица той успя да ни скара с нашите съседи. България, от най-обичана страна на Балканите, сега се мразим със Скопие, Албания, ненавиждаме се с Турция, има реална заплаха от етнически конфликт и нелегални мигранти. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като гласува в Банкя.

 

Лидерът на ГЕРБ гласува на втори тур на президентските избори
Лидерът на ГЕРБ гласува на втори тур на президентските избори Източник: Facebook

"Да откриваш инициатива "Три морета", да ходиш на срещи на НАТО и да кажеш, че Крим е руски...", продължи с коментара Борисов по повод изказването на Радев по време на дебата с опонента му проф. Герджиков.

 

И добави: "Благодаря на европейските ни партньори, които реагираха много остро. Това, което ме озадачи, е че кандидатът за премиер Кирил Петков стои до този, който нарушава международното право и подкрепя този, който казва, че ако имаш армия и влезеш в една държава тя става твоя", каза още Борисов.

 

Разбрах, че утре се готвят още половин милиард да теглят. Народът свикна да умира – по 100-200 души умират. Надявам се българите да проявят разум, коментира Борисов. За съжаление ние българите научваме всичко по най-трудния и страдащия път. Най-бедните, най-неваксинираните. Държавите с най-висок БВП са с най-много ваксинирани, заяви лидерът на ГЕРБ.

 

Лидерът на ГЕРБ със симпатизанти в Банкя
Лидерът на ГЕРБ със симпатизанти в Банкя Източник: Facebook

Борисов пожела успех на Кирил Петков да успеят да съставят правителство, защото по думите му това е най-важното в момента. Относно ниската избирателна активност, той посочи, че "хората са уплашени и стресирани", а "ние нямаме събитие, което да не е оградено от полиция".

 

Още от "София"

Последни новини

Най-четени