Лидерът на ГЕРБ: Хекимян е ведър, чист и умен, може да бие на първи тур, има мощен екип зад него

Срастването на ДС, властта и парите е много опасно, заяви пред медиите на влизане в парламента Бойко Борисов

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БГНЕС

Срастването на ДС, властта и парите е много опасно, заяви пред медиите на влизане в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той коментира кандидата за кмет на ПП - ДБ Васил Терзиев. По думите му Антон Хекимян, кандидатът на ГЕРБ за столицата, може да победи на първи тур.

 

Запитан дали подарява кметското място на ПП-ДБ, Борисов отрече. "Софиянци имат възможност да избират между един умен, ведър човек, който ще поеме някаква отговорност пред тях, ако бъде избран". "Притесни ме изказването на Асен Василев, че на втори тур нямало да ни подкрепят. А кого ще подкрепят? "Възраждане", БСП? И ако е така, в парламента от кого ще очакват подкрепа. Аз съм дал указания на партията на втори тур да подкрепят ПП-ДБ", каза лидерът на ГЕРБ. "С такава кандидатура, с широка периферия, ГЕРБ има реални шансове. Със строго партийна кандидатура щяхме да се ограничим само в партийното ядро", каза Борисов.

 

"Търсим нестандартен кандидат, ведър, умен, интелигентен, отворен, познаващ политическата система, умеещ да работи в екип. Шансовете на Антон Хекимян са огромни, защото има мощен екип, едни от най-добрите юристи, IT специалисти"- така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на журналистически въпрос как е избран кандидат-кметът на ГЕРБ за София Антон Хекимян.

 

Според него с кандидатурата на Антон Хекимян и с широка периферия, ГЕРБ има реални шансове. "Със строго партийна кандидатура щяхме да се ограничим само в партийното ядро", обясни Бойко Борисов. Шансовете му са огромни, защото има много мощен екип, отговори Борисов, запитан какви са шансовете на Хекимян и може ли да стигне до балотаж. Няма да коментирам хора, които си доведоха партията до това място, каза лидерът на ГЕРБ по адрес на обвиненията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че Хекимян е бил "картицата на ГЕРБ" в bTV.

 

"Искате ли да не я коментираме госпожата. 20 пъти съм я побеждавал на избори. От партия, която се бореше да управлява, тя я доведе до 5-6-7 място ли, кое е, не ме интересува, за да я коментирам. Няма да коментирам хора, които си доведоха партията до такова положение. Коя подред партия в парламента е госпожа Нинова маса избори подред?", каза Борисов.

 

"Ако някой е работил толкова срещу ГЕРБ, колкото тези телевизии... Да ви напомням ли протестите, които господин Божков каза, че управлявал, финансирал, кой беше водещия отпред през микрофоните, кой чакаше да дойдат живите включвания, за да се съберат за тях?", отговори Борисов на въпрос дали Хекимян е определял редакционната политика на медията спрямо интересите на партията.

 

Относно руската църква в София, Борисов каза, че тя трябва да бъде отворена. "Никакви аргументи в случая нямат значение. Към днешна дата службите са на президента Радев, надявам се да са имали достатъчно основания, когато са изготвили документите", каза Борисов.

Още от "София"

Министър Коритарова обсъди разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“ с кмета на София

На днешната среща бяха подписани и 12 споразумения за обекти на обща стойност близо 2 млн. лв., които ще се финансират със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени