Лидерът на СДС-София: Зарков стартира кампанията си за лидер БСП, вземайки сградата ни

Много добре си спомняме преди 5 години, неговият изключително нескопосан опит да се пошегува с жертвите на комунистическия режим. В една нормална държава това би му коствало самата политическа кариера, не в момента да ми го лансират като министър, добави д-р Койчев

Д-р Антон Койчев
Д-р Антон Койчев Източник: Скрийншот видео кадър

Разбирате нашата остра реакция по казуса със сградата на "Раковски" 134. Тази сграда има много силна емоционална стойност, тя е символа на българската демокрация. Това каза в студиото на Euronews Bulgaria д-р Антон Койчев, председател на СДС-София.

 

Не беше този начинът, по който сегашният служебен министър (на правосъдието Крум Зарков – бел. ред.) анонсира намерението да настани там Европейската прокуратура. В София има достатъчно много сгради. Най-малкото тази сграда, която в момента е в тежко физическо състояние, нуждаеща се от ремонт, не би могла да приюти Европейската прокуратура, добави той.

 

Той е политическо лице и много добре си спомняме преди 5 години, неговият изключително нескопосан опит да се пошегува с жертвите на комунистическия режим. В една нормална държава това би му коствало самата политическа кариера, не в момента да ми го лансират като министър.

 

Ние сме демократи и сме далеч от мисълта, че децата трябва да бъдат винени за грехове на баби и дядовци, но след този анонс, който той преди 5 г. направи в предизборната кампания, сега се спряга като председател на БСП. Това е публична тайна. Имаме известни съмнения, че по този начин той стартира кампанията си за овладяване на председателския пост в БСП. Дори и да не е така изключително нескопосаният начин, по който това беше направено, показва една доста отчетлива тенденциозност.

 

Областният управител от ИТН постъпи изключително некоректно. Имахме устна договорка с тогавашния премиер да вземем помещенията в сградата на гръцката библиотека, докато се извършва ремонта на "Раковски" 134. След което да се върнем в сградата си и да обитаваме два етажа. Това не се случи, не ни беше предоставена сграда.

 

Защо не предложи на Европейската прокуратура да вземе "Позитано" 20? Още повече той там дължи отговор дали са изрядни взаимоотношенията наемодател-държава и наемател. Редовни платци сме на наема, плащаме го на областната управа, каза д-р Койчев.

Още от "София"

Георги Георгиев: Аферата за изкупуване на 18 частни имоти в "Южен парк" от общината се разраства

За да стане кашата пълна, имотите на строителната фирма, които г-н Терзиев предлага да изкупим, са възбранени по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс заради публични задължения

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени