Местят мигранти от центъра в "Овча купел" към други регистрационно-приемателни центрове още тази седмица

Едно от местата е регистрационно-приемателен център в с. Баня, община Нова Загора

Държавна агенция за бежанците при МС
Държавна агенция за бежанците при МС Източник: Zonanews

30 души от центъра за бежанци в столичния квартал "Овча купел" ще бъдат преместени в регистрационно-приемателен център в село Баня, община Нова Загора, още тази седмица. Това стана ясно по време на изслушването на председателя на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева в парламента.

 

Припомняме, че снощи стотици граждани се събраха на протест с искане за засилено полицейско присъствие и изобщо преместването на бежанския център от квартала им "Овча купел".

 

"Още тази седмица 30 души от приемателния център в кв. "Овча купел" в София ще бъдат изведени към центъра на Държавната агенция за бежанците в село Баня", съобщи тя.

 

В момента в центъра в село Баня били настанени 47 души и имало капацитет за това. Председателят на Държавната агенция за бежанците уточни, че други лица от центъра в "Овча купел" ще бъдат преместени.

 

"Центърът в "Овча купел" е най-старият, вече над 30-годишен, той е изключително армортизиран и ние правим всичко възможно за затваряне на голямото тяло", заяви тя.

 

От Агенцията искали да оставят само ниското тяло на центъра в "Овча купел", което нямало как да  бъде преместено, тъй като там се помещавали непридружените непълнолетни лица.

Още от "София"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени