Министър Коритарова: Вече месец чакаме Столична община да подаде представители за работна група за завършването на Околовръстния път

АМ "Струма" ще бъде удължена с 600 метра

Министър Виолета Коритарова
Министър Виолета Коритарова Източник: Пресцентър на МРРБ

"В периода на изграждане на детската болница се ангажираме да изградим и завършим последната част на Софийския околовръстен път, защото той е национален обект и се изпълнява от АПИ. Наблюдава се забавяне от страна на Столична община. Вече повече от месец очаквам те да подадат своите представители в междуведомствена работна група, която трябва в оперативен порядък да вземе конкретни решения, но имаме готовност. Очаквам техните представители да се включат".

 

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова по NOVA. За завършване на участъка, необходим за осигуряване на транспортна връзка между околвръстния път и бъдещата Национална детска болница, са необходими оптимистично две години – две години и половина при работа в добри темпове.

 

Приоритетно ще бъде изградена отсечката между ул. "Монтевидео" и бул. "Президент Линкълн", информира още тя. Регионалният министър увери, че всичко, което зависи от МРРБ по отношение на Националната детска болница, се прави в законоопределените срокове и когато е възможно  вътрешните срокове за проверка на документацията се съкращават. На работна среща днес при премиера ще бъдат обсъдени сроковете по инвестиционния процес, защото детската болница е важна за всички,  подчерта тя.

 

До началото на летния сезон  АМ "Струма"  ще  бъде  удължена с 600 метра в района на Симитли, с което ще бъде облекчен трафикът. Не се предвиждат дейности по АМ "Тракия" преди есента, за когато е планиран ремонт на аутобана в областите Ямбол и Сливен, където асфалтовата настилка е в лошо състояние.

 

От март тази година при предходното правителство след значителни индексации е възстановена работата  по АМ "Хемус". Необходимо е време, за да започне същинското строителтство, тъй като три години не са извършвани дейности, каза още министър Коритарова. Ремонтите по тунелите "Топли дол" и "Правешки ханове"  ще приключат преди активния летен сезон, за да може да се пътува без напрежение.

 

Анализите показват, че при ремонта на Дунав мост при Русе, който ще продължи около две години, не се очаква да се задълбочат проблемите с преминаването по него. Държавата може да загуби средства заради възлагането на  договор по инхаус, сключен от предходното правителство между министерството и "Националния център за териториално развитие" ЕАД.

 

"Има риск средствата да не бъдат възстановени по Механизма за възстановяване и устойчивост, а да останат за сметка на бюджета на МРРБ. Затова изпратих доклада от вътрешния одит на АДФИ", обясни инж. Коритарова.

 

Във връзка с предстоящите парламентарни избори Виолета Коритарова информира, че Национална база данни "Население" се актуализира всеки ден, като последната актуализация ще бъде на 4 юни. Тогава списъците ще се актуализират и със заявленията на искащите да гласуват по настоящ адрес.

Още от "София"

ОИК в София отстрани кмета на район "Илинден" Емил Бранчевски

В ОИК е постъпила и информация, че английско дружество на име "Клиника за медицински услуги – Бранчевски – Колев" OOД е учредено през февруари, като за директор е вписан Емил Валентинов Бранчевски

Прочетете повече прочетете повече

Популярната инфлуенсърка Йоана Йокко ще бъде водеща на детската конференция "Аз и сколиозата" на столичното Ларго тази с

В конференцията ще участват български здравни специалисти с утвърдени постижения в лечението и контрола на гръбначните деформации чрез кинезитерапия,  корсетолечение и хирургия

Прочетете повече прочетете повече

ВАС отсъди: Решението на Васил Терзиев за Попа и "Патриарха" е незаконно. Общината да върне старото движение в района!

Кметът на София защитаваше идеите на Борис Бонев за велоалеите, които струват на столичния бюджет за карето около НДК близо 1 млн. лева

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени