Младежите в БСП-София с предупреждение към Нинова: Не пипай Иван Таков

Районната организация на БСП в "Красно село" не е приемала декларация с искане за наказания на общинските съветници от Местна коалиция "БСП за България", пише в официална позиция на структурата

Иван Таков
Иван Таков Източник: БСП

Младежите от БСП - София подкрепят действията и решенията на общинските съветници, които миналата седмица подкрепиха с гласовете си издигнатия от ПП-ДБ-СС кандидат за председател на Общинския съвет Цветомир Петров.

 

Днес младежката организация предупреждава Националния съвет на партията да не приема "необосновани и откровено грешни решения", които биха повлияли негативно върху развитието на най-голямата партийна организация в страната - БСП - София. 

 

Решенията на общинските съветници от МК "БСП за България" младежката организация не само приема, но и смята за принципни и отговорни спрямо гражданите, тъй като столицата се нуждае от оперативни решения, за което дори и лидерът на БСП Корнелия Нинова се е изказвала. Освен това общинските съветници са успели да позиционират групата като незаобиколим фактор в управлението на Столична община.

 

Ако БСП наложи наказания, както и вече обяви сваляне на доверие, това би означавало за първи път партията в новата си история БСП да няма свои представители в Столичния общински съвет.

 

Младежите от БСП се опасяват и че точно две години след като Националният съвет отстрани бившия председател на БСП София - Калоян Паргов, сега се подготвя същото и за сегашния лидер на градската организация - Иван Таков, който доказал, че в една изключително трудна политическа ситуация с правилни действия и консолидация в лявото политическо пространство, могат да бъдат постигнати високи изборни резултати.

 

Също така предупреждават и за фигурата на общинския съветник Еньо Савов като активен и деен участник в столичната организация. Припомняме, че Калоян Паргов заведе дело за наказанието си и ВКС го отмени, но междувременно Иван Таков пое лидерството в столичната организация. 

 

Младежите в БСП са убедени и че действията на ръководството на БСП няма да доведат до консолидация и повишаване на политическото доверие в партията, както се доказа през последните години.

 

Напротив, ще предизвикат вътрешен конфликт, напрежение и разцепление в най-голямата структура на БСП в страната. Всичко това се случва отново в момент, когато партията би трябвало да се подготвя за подобряване на резултатите си за предстоящите избори за Европейски парламент.

 

Не смятаме, че тези действия са правилният подход за печелене на доверието на българските граждани и издигането на БСП като реална алтернатива на сегашното порочно управление на страната, пишат от младежката организация на БСП.

 

Районната организация на БСП в "Красно село" не е приемала декларация с искане за наказания на общинските съветници от Местна коалиция "БСП за България". Това се казва в официална позиция на заместник-председателя на РС на БСП-Красно село Петър Апостолов и на социалисти, членуващи в основни партийни организации в района.

 

Тя е по повод публикации в медиите от името на районната организация, атакуващи общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България".   

 

"Публикуваната информация, че има декларация от БСП-Красно село е невярна и подвеждаща, се казва в позицията. - Въпросът не е обсъждан в Районния съвет или на заседание на общинската конференция, а е позиция на отделни членове на Районната партийна организация. Но представена по този начин създава невярно убеждение, че това е позиция на Районната партийна организация".

 

Социалистите обясняват, че позиция на РПО на БСП-Красно село може да се изразява само на основание на решение на РС или на общинската партийна конференция.

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени