МВР: 38 души са задържани за вандализъм по време на протеста в София

От тях трима са в ареста - за палеж и повреждане на служебни превозни средства

Министерство на вътрешните работи (МВР)
Министерство на вътрешните работи (МВР) Източник: Zonanews

Общо 38 души са задържани в резултат на предприетите от СДВР действия за установяване на извършителите на вандалски прояви по време на протеста в столицата, състоял се на 16 ноември, съобщиха от МВР. 

 

От тях трима са в ареста - за палеж и повреждане на служебни превозни средства. По случаите има образувани две досъдебни производства – за запален бус на Общинска полиция и за запален полицейски автомобил, разположен на бул. "Васил Левски" в близост до сграда на посолство. 

 

Друг от задържаните е отведен в полицията за притежание на наркотици, съобщиха още от Министерството на вътрешните работи.

 

Спрямо другите 34-ма души, седем от които непълнолетни, е разкрита процедура по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. 

Преписките им са оформени и са докладвани на съда, като трима са оправдани, а за четирима е насрочена друга дата. 

 

Преписките на трима малолетни ще бъдат изпратени на местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни лица. На останалите 24-ма са наложен глоби в размер на 1000 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за период от една година.

Още от "София"

Работещи в болница "Пирогов" протестират срещу решение на комисия за избор на началник на Клиниката по детска хирургия

Към настоящия момент решението е проф. Шивачев да продължи да бъде началник на Клиниката по детска хирургия, заяви проф. Костадин Ангелов, председател на парламентарната комисия по здравеопазване

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени