МВР: 38 души са задържани за вандализъм по време на протеста в София

От тях трима са в ареста - за палеж и повреждане на служебни превозни средства

Министерство на вътрешните работи (МВР)
Министерство на вътрешните работи (МВР) Източник: Zonanews

Общо 38 души са задържани в резултат на предприетите от СДВР действия за установяване на извършителите на вандалски прояви по време на протеста в столицата, състоял се на 16 ноември, съобщиха от МВР. 

 

От тях трима са в ареста - за палеж и повреждане на служебни превозни средства. По случаите има образувани две досъдебни производства – за запален бус на Общинска полиция и за запален полицейски автомобил, разположен на бул. "Васил Левски" в близост до сграда на посолство. 

 

Друг от задържаните е отведен в полицията за притежание на наркотици, съобщиха още от Министерството на вътрешните работи.

 

Спрямо другите 34-ма души, седем от които непълнолетни, е разкрита процедура по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. 

Преписките им са оформени и са докладвани на съда, като трима са оправдани, а за четирима е насрочена друга дата. 

 

Преписките на трима малолетни ще бъдат изпратени на местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни лица. На останалите 24-ма са наложен глоби в размер на 1000 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за период от една година.

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени