МВР: Има два сигнала за сараите в "Бояна" и "Росенец", това е гражданско-правен спор

Ахмед Доган заживя в прословутите сараи на ул. “Стар Беловодски път” от 2003 г.

Сараите, в които живее "феноменологът" Ахмед Доган в софийския квартал "Бояна"
Сараите, в които живее "феноменологът" Ахмед Доган в софийския квартал "Бояна" Източник: БГНЕС

Два сигнала за сигурността на Ахмед Доган заради случилото се снощи в кв. "Бояна" в София и в Росенец, е получило МВР, съобщиха от вътрешното ведомство. Оттам са изпратили патрули, но посочват, ще става дума за гражданско-правен спор.

 

Ето и цялото съобщение на пресцентъра на МВР:

МВР се е отзовало на два сигнала, от адреси в столичния квартал "Бояна" и от парк Росенец, подадени от активисти на ДПС на телефон 112 за това, че сигурността на почетния председател на ДПС е застрашена. Изпратени са патрули на място с цел да се гарантира обществения ред и да бъдат предотвратени противоправни действия. На място е извършена проверка, която е установила, че става въпрос за гражданско-правен спор, към който МВР няма отношение. Материалите от проверката ще бъдат предадени на прокуратурата.

 

Сараят в Росенец
Сараят в Росенец Източник: Колаж Facebook

Припомняме, че "феноменологът" Ахмед Доган заживя в прословутите сараи на ул. "Стар Беловодски път" в кв. "Бояна" от 2003 г. Официално ги купува през 2019 г. Преди това сградата се водеше хотел и представителен дом на ДПС фондацията "Толерантност", стопанисвана от фирмата "Делта Епсилон". Теренът се простира на 5 дка. Сараят се прочу и с незаконното барбекю, което беше съборено след заповед на ДНСК и съдебни дела. В нарушение се оказаха и оградата на сарая и КПП-то. След доброволното им премахване бяха вдигнати наново.

Още от "София"

Протест в Княжево: Граждани се борят за запазване на минералната баня и вода

Протестиращите изразиха сериозни опасения, че банята, която е част от културното наследство на София, може да бъде разрушена поради интереси от инвеститори, които планират ново строителство на нейно място

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени