Над 1 млн. лева са откраднати от инкасо автомобила в София

Вчера сутринта четирима души с две коли атакуваха инкасо автомобила в подземния паркинг на "София ринг мол"

Въоръжени отмъкнаха половин милион от инкасо автомобил
Въоръжени отмъкнаха половин милион от инкасо автомобил Източник: Bulgaria ON AIR

От обрания вчера в София инкасо автомобил е открадната 7-цифрена сума, тоест над 1 млн. лв., съобщи днес пред "Нова телевизия" говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова. Извършителите към момента не са известни.


Вчера сутринта четирима души с две коли атакуваха инкасо автомобила в подземния паркинг на "София ринг мол". Нападателите бяха въоръжени и маскирани и избягаха с два автомобила с обявени за откраднати украински номера. Двете коли бяха намерени изгорени в близост до мястото на обира.


"Това, което знаем, е, че вчера рано сутринта извършителите са се придвижили с два джипа до търговския център на Околовръстното шосе в София. Изчакали са идването на инкасо автомобила. Те очевидно са знаели, че колата ще бъде там. След това инкасо автомобилът е пристигнал, като в него са превозвани касети с банкноти с различен номинал, предназначени за банкоматите на различни банки. Имало е двама служители. Единият е шофирал, а другият е трябвало да зарежда касетите в банкоматите. Колата е можело да се отваря само отвътре", заяви Петрова.


Вчера разследващите случая обявиха, че заплашени с оръжие, охраняващите парите са слезли от инкасо автомобила. На единия са били поставени белезници, а другият е бил ударен. Преди да си тръгнат, нападателите спукали предната лява гума на обраното превозно средство.

Още от "София"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени