Национален протест срещу убийствата по пътищата

Той е организиран пред съдебните палати на София, Варна, Пловдив, Бургас и други градове

Съдебна палата
Съдебна палата Източник: Zonanews

Национален протест срещу убийствата по пътищата. Той е организиран от сдружение "Ангели на пътя" пред съдебните палати на София, Варна, Пловдив, Бургас и други градове под надслов "Ден за размисъл към всички политици". Това съобщи БНТ.

 

Близки и загинали на пътя за пореден път искат беззаконието по пътищата да спре. Те настояват за по-строг контрол на пътя и високи наказания за провиненията на убийците на децата им.

 

"Искаме да кажем, че всъщност 30 години не се променя нищо, правят се само козметични промени, колкото да се замазват очите на обществото. Всички сме свидетели на пътната анархия по улиците на България. Искаме с този протест да изразим нашето възмущение към българската правосъдна система. Най-отговорно казваме, че тя с действията си и бездействията си е съучастник на пътния травматизъм и убийства в България", заяви Нинела Върбанова, съучредител на сдружение "Ангели на пътя".

 

Съдебната палата в Пловдив
Съдебната палата в Пловдив Източник: Lex.bg

 

Още от "София"

ГЕРБ-СДС: Вкопчилият се във властта зам.-кмет по транспорта в София Илиян Павлов да подаде оставка!

Това заявиха на брифинг пред медиите общинските съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) във връзка с поредното безобразно бездействие от страна на заместник-кмета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени