Националният съвет на БСП решава днес дали ще изключи общинските съветници в столицата

Дoтук се стигна, след като работата на Столичния общински съвет беше отблокирана с постигнато широко съгласие за кандидата на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров

БСП
БСП Източник: Zonanews

Националният съвет на БСП ще проведе заседание във връзка със статута на общинските съветници в столицата, предаде БНР. Ръководството на партията обяви, че сваля политическо доверие от общинските си съветници в София и ще им бъдат наложени партийни наказания.

 

Дoтук се стигна, след като работата на Столичния общински съвет беше отблокирана с постигнато широко съгласие за кандидата на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров.

 

От "Позитано" 20 обявиха, че категорично се разграничават от действията на общинските си съветници, които подкрепиха тази кандидатура. Вчера социалистите от Районната организация на БСП в "Младост" разпространиха позиция, в която заявиха, че не приемат свалянето на политическо доверие от общинските съветници от страна на Изпълнителното бюро.

 

Те изразяват категоричната си подкрепа за представителите на местна коалиция "БСП за България" в Столична общината, както и на ръководството на Градския съвет на БСП в София. Подобна позиция обявиха и младежите от градската организация на социалистите.

Още от "София"

Последни новини

Най-четени