Незаконното сметище между "Младост" и "Горубляне" стана колкото няколко футболни игрища

Междувременно стартира и процедура по установяване на собствениците на земите

Квартал "Младост 4"
Квартал "Младост 4" Източник: Zonanews

От 2 месеца тонове боклуци и строителни отпадъци се изсипват на незаконно сметище с размер на няколко футболни игрища. То се намира между столичните квартали "Младост" 4 и "Горубляне". От Столичната община започнаха проверки и бяха съставени 12 акта за нерегламентирано изсипване на земни маси. Междувременно стартира и процедура по установяване на собствениците на земите. От общината съобщават, че от над 40 собственици са успели да открият само двама.

 

"Тази земя е частна. Това са ниви. В момента, в който дърветата станат определен размер, държавата ти го взима и казва "Не може да правиш нищо", каза в ефира на NOVA единият от собствениците.

 

От 18 юли до 5 септември са извършени множество съвместни проверки на място от отдел "Инвестиции, контрол по строителството и екология към район "Младост", РИОСВ, Столичният инспектор, служители на СДВР, ДАИ и общинска полиция.

Още от "София"

Нанков: Ако ГЕРБ управлява - довършваме забавените през последните 4 години големи пътни обекти, ремонтираме 2000 км год

По старата програма за саниране бяха обновени над 2000 сгради, което означава, че над 180 000 семейства живеят по-комфортно. А през последните 4 години с публичен ресурс имаме точно 0 санирани сгради

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени