Нов опит: Ще си избере ли Столичният общински съвет председател?

Заседанието ще започне днес в 10:00 часа в заседателната зала "София" на Столичен общински съвет

Софийска община
Софийска община Източник: Zonanews

Днес ще бъде направен нов опит за избор на председател на Столичния общински съвет. След първото неуспешно гласуване на балотаж отидоха Борис Бонев от "Продължаваме промяната - Демократична България" - Спаси София" и Диана Тонова от БСП. Без председател съветът на практика не може да работи, тъй като не могат да се сформират постоянните комисии.

 

Общинският съвет на столицата е много шарен като партийно представителство и миналата седмица общинските съветници не успяха да изберат кой да застане начело. Заседанието ще започне днес в 10:00 часа в заседателната зала "София" на Столичен общински съвет на ул. "Московска" № 33. Към момента единствената точка в дневния ред е избор на председател на Столичния общински съвет. Ако такъв не бъде избран и днес, местният парламент ще остане блокиран до избора му.

 

Софийска община
Софийска община Източник: Zonanews

"Това, което се случи за избирането на председател на СОС беше очаквано за нас, като развитие на ситуацията. Въпреки, че по-рано днес ние много ясно призовахме за конструктивен диалог в рамките на СОС. Много ясно обяснихме, че всяка едно конструктивна и добра за гражданите на София идея, ще бъде приемана от нас. Готови сме да работим с всички в името на това да бъдат решавани проблемите на софиянци...Предполагам, че емоцията от изборите все още не е утихнала в част от участващите в днешното заседание общински съветници. За нас е проява на най-малкото лош вкус, въобще да не се участва в гласуването за избор на председател на СОС", посочи номинираният за поста Борис Бонев след фалстарта на избора.

 

Борис Бонев
Борис Бонев Източник: Facebook

След първото гласуване кметът на София Васил Терзиев започна да търси подкрепа сред партиите. За избор на председател са необходими 31 гласа от общо 61. Преди и след срещата с БСП оттам категорично заявиха, че няма да подкрепят кандидатурата на ПП-ДБ-Спаси София Борисов Бонев за председател. За постове, за председатели на комисии, за състави на комисии, за заместник-кметове, директори, не е станало дума, каза депутатът от БСП Георги Свиленски.

 

Георги Свиленски
Георги Свиленски Източник: БСП

ОТ ГЕРБ казаха, че имат информация, че Терзиев е водил разговори с председателката на левицата Корнелия Нинова за председателското място. От партията на Бойко Борисов категорично заявиха, че в никакъв случай не биха подкрепили Борис Бонев за председател на СОС. "Възраждане" също отказаха подкрепа за Бонев.

 

ГЕРБ
ГЕРБ Източник: ПП ГЕРБ

 

Още от "София"

Цяла седмица Терзиев и компания не си мръднаха пръста, за да се почистят изпочупените клони в столицата (СНИМКИ)

Единственото, което е сторено - дърветата са отместени от пътната настилка, за да не пречат на движението на автомобилите. Но това създава опасности за пътни инциденти, защото пешеходците слизат на платното, за да заобиколят клоните 

Прочетете повече прочетете повече

Работещи в болница "Пирогов" протестират срещу решение на комисия за избор на началник на Клиниката по детска хирургия

Към настоящия момент решението е проф. Шивачев да продължи да бъде началник на Клиниката по детска хирургия, заяви проф. Костадин Ангелов, председател на парламентарната комисия по здравеопазване

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени