Нов опит: Ще си избере ли Столичният общински съвет председател?

Заседанието ще започне днес в 10:00 часа в заседателната зала "София" на Столичен общински съвет

Софийска община
Софийска община Източник: Zonanews

Днес ще бъде направен нов опит за избор на председател на Столичния общински съвет. След първото неуспешно гласуване на балотаж отидоха Борис Бонев от "Продължаваме промяната - Демократична България" - Спаси София" и Диана Тонова от БСП. Без председател съветът на практика не може да работи, тъй като не могат да се сформират постоянните комисии.

 

Общинският съвет на столицата е много шарен като партийно представителство и миналата седмица общинските съветници не успяха да изберат кой да застане начело. Заседанието ще започне днес в 10:00 часа в заседателната зала "София" на Столичен общински съвет на ул. "Московска" № 33. Към момента единствената точка в дневния ред е избор на председател на Столичния общински съвет. Ако такъв не бъде избран и днес, местният парламент ще остане блокиран до избора му.

 

Софийска община
Софийска община Източник: Zonanews

"Това, което се случи за избирането на председател на СОС беше очаквано за нас, като развитие на ситуацията. Въпреки, че по-рано днес ние много ясно призовахме за конструктивен диалог в рамките на СОС. Много ясно обяснихме, че всяка едно конструктивна и добра за гражданите на София идея, ще бъде приемана от нас. Готови сме да работим с всички в името на това да бъдат решавани проблемите на софиянци...Предполагам, че емоцията от изборите все още не е утихнала в част от участващите в днешното заседание общински съветници. За нас е проява на най-малкото лош вкус, въобще да не се участва в гласуването за избор на председател на СОС", посочи номинираният за поста Борис Бонев след фалстарта на избора.

 

Борис Бонев
Борис Бонев Източник: Facebook

След първото гласуване кметът на София Васил Терзиев започна да търси подкрепа сред партиите. За избор на председател са необходими 31 гласа от общо 61. Преди и след срещата с БСП оттам категорично заявиха, че няма да подкрепят кандидатурата на ПП-ДБ-Спаси София Борисов Бонев за председател. За постове, за председатели на комисии, за състави на комисии, за заместник-кметове, директори, не е станало дума, каза депутатът от БСП Георги Свиленски.

 

Георги Свиленски
Георги Свиленски Източник: БСП

ОТ ГЕРБ казаха, че имат информация, че Терзиев е водил разговори с председателката на левицата Корнелия Нинова за председателското място. От партията на Бойко Борисов категорично заявиха, че в никакъв случай не биха подкрепили Борис Бонев за председател на СОС. "Възраждане" също отказаха подкрепа за Бонев.

 

ГЕРБ
ГЕРБ Източник: ПП ГЕРБ

 

Още от "София"

Министър Коритарова обсъди разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“ с кмета на София

На днешната среща бяха подписани и 12 споразумения за обекти на обща стойност близо 2 млн. лв., които ще се финансират със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени