Нов зам.-кмет на столицата от "Спаси София": Никакви две коли на семейство, столичани да карат колело и да ползват градския транспорт

Назначаването на Георгиев, който е част от "Спаси София", обаче ще стане възможно едва след като бъде избран шеф на Столичния общински съвет

Арх. Любомир Георгиев
Арх. Любомир Георгиев Източник: Спаси София

Арх. Любомир Георгиев ще е новият зам.-кмет на София, който ще отговаря за градската среда и благоустройството. Това разкри самият той в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

 

Назначаването на Георгиев, който е част от "Спаси София", обаче ще стане възможно едва след като бъде избран шеф на Столичния общински съвет, а този избор буксува вече две седмици.

 

Георгиев беше попитан и дали пък той не е следващият главен архитект на столицата. "Не е такъв планът, тепърва предстои да престкруктурираме цялата общинска администрация", обясни арх. Любомир Георгиев. Сега главният архитект отговарял за страшно много неща, от които трябвало да бъде разтоварен, едва след преструктурирането, щяло да има конкурс за главен архитект. "Кметът ще внесе предложение, а след това планът ни е да направим конкурс за главен архитект", обясни Георгиев.

 

Според него много важно било да се визуализира средата. За да се говори за бъдещето на София, трябвало да се знае какво се предвижда. Друго нещо, което трябвало да се направи, е добрият контрол по строителството.

 

Георгиев категорично се обяви срещу това едно семейство да има две коли и призова столичани да карат колело и да ползват градския транспорт.

 

Припомняме, че преди няколко седмици орхитектът от екипа на Борис Бонев и СС анонсира скандалните си предложения така - данъците за втора кола и празно жилище трябва да се увеличат.

Още от "София"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени