Няма избран председател на СОС след две гласувания днес

Общо гласуваха едва 39 от всички 61 съветници, като 3 от гласовете пък бяха умишлено пуснати невалидни.

Столичен общински съвет (СОС)
Столичен общински съвет (СОС) Източник: Zonanews

Отново липсва мнозинство в СОС. Няма избран председател на Столичния общински съвет след две гласувания днес. Предстои нов опит.

 

След първия тур най-много гласове събра Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС - 23 гласа, т.е. само тези от неговата група, идентичен бе резултатът и на Диана Тонова от БСП с 9 гласа (т.е. само тези на социалистите), а Пламен Данаилов от ИТН събра подкрепата на 4-ма. Общо гласуваха едва 39 от всички 61 съветници, като 3 от гласовете пък бяха умишлено пуснати невалидни.

 

Въпреки първоначалните очаквания на втори тур промяната по същество обаче нямаше, като фаворитът Цветомир Петров събра едва 26 гласа - недостатъчни за неговия избор. Така и седмият опит за избор на шеф на СОС се провали. Съветниците обаче не се отказаха, като ще направят нов, осми опит по-късно днес, вместо да отлагат гласуването за след седмица, каквато бе практиката досега.

 

По-късно Столичният общински съвет отново не успя да избере свой председател, въпреки множеството опити да се събере консенсус. Следващо заседание ще се проведе след две седмици - на 8 февруари. 

Още от "София"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени