Общинските съветници от ГЕРБ-СДС отново подхванаха ремонта на "Опълченска": Хората се превърнаха в истински мъченици

На 9-ти септември направихме специална извънредна комисия, на която поискахме 10 конкретни точки от Васил Терзиев, посочи Антон Хекимян

Брифинг на общинските съветници от ГЕРБ-СДС
Брифинг на общинските съветници от ГЕРБ-СДС Източник: ПП ГЕРБ

"От началото на проекта на ул. "Опълченска" видяхме, че там има протести, че хората имат искания, но те не бяха изслушани. Надяваме се, че днес няма да сме свидетели на поредната серия на сериала "Кметът беглец". Не знам колко пъти Терзиев е ходил на "Опълченска". Но откакто започнаха протестите – управляващи там не са ходили". Това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян пред журналисти.

 

"Имаме един прецедент – хората протестират, имат искания. На 9-ти септември направихме специална извънредна комисия, на която поискахме 10 конкретни точки от Васил Терзиев. Да ни отговори на въпроси, да ни покаже нарочната заповед, с която е позволил рязането на дърветата, как ще протече строителството, информация за следващите стъпки. Какъв е резултатът днес – никаква информация, тъмнина. Затъмнение към контролния орган, към който трябва да се отчита – общината, общинските съветници. Взели сме тези решения, но нищо от това не е изпълнено", посочи още Хекимян.

 

"Хората искат този проект да бъде завършен. Тези хора са заложници на строителството, истински мъченици. Първо нямаха осветление, после нямаха достъп до домовете си, газиха в кал, рязаха им дърветата. През няколко дни им се пука канализация, режат им интернет кабелите, обясни Хекимян. Кой установява контрол на този обект, попита той. Терзиев беше задължен - следващото редовно заседание да започне с негово изслушване. Минаха две заседания от тогава. Надяваме се да не гледаме епизод пореден на "Кметът беглец", добави още общинският съветник от ГЕРБ-СДС.

 

"На несъстоялата се сесия на СОС с тема ситуацията на ул. "Опълченска", ви сигнализирах за катастрофа и паднала в рова кола. Както и за нерегламентиран нощен труд под прозорците на хората. Проблемите на ул. "Опълченска" започнаха като нещо, което администрацията очакваше да отмение с изрязването на дърветата", коментира общинският съветник Драгомир Младенов.

 

"Ние сме тук, за да попитаме Терзиев какво е направил във връзка с тази катастрофа? Защо допуска нерегламентиран труд? Това са нашите въпроси. Очакваме го да има смелост и да отговори", допълни Младенов.

Още от "София"

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС отново подхванаха ремонта на "Опълченска": Хората се превърнаха в истински мъченици

На 9-ти септември направихме специална извънредна комисия, на която поискахме 10 конкретни точки от Васил Терзиев, посочи Антон Хекимян

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени