Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на отечеството

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Паметник на съветския войн - костница, градина "Черни връх", ж.к. "Лозенец"
Паметник на съветския войн - костница, градина "Черни връх", ж.к. "Лозенец" Източник: Zonanews

Групата съветници в Столичния общински съвет от ПП-ДБ-СС излязоха с декларация, с която  кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на отечеството

 

Ето и текста на декларацията: 

Нашата политическа декларация е израз на почит и солидарност с борбата на Алексей Навални, който беше показно убит от режима на Путин. А примерът на неговата непримиримост стана по-силен от всякога.

Същевременно, разбираме, че точно днес в София ще честват убийците му - представителите на този режим, който избива най-смелите си синове, избива украинския народ и нашите сънародници там, режим, който обяви България за неприятелска държава, а самият той е обявен от Европейския парламент за терористичен. Обръщаме се към кмета на София с призив да използвате своите правомощия по чл. 12, ал. 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и да наложи забрана за провеждане на този триумф на смъртта, наречен честване на "Деня на защитниците на отечеството" или ден на Съветската армия.

Тъй като този акт е насочен към насилствено изменение на конституционно установения ред и срещу териториалната цялост на нашата натовска и европейска държава

Сред мрака на тоталитарните режими понякога блесва краткотрайна, ослепителна искра на храброст и достойнство - искра толкова озаряваща, че няма как да бъде подмината и невидяна от целия свят. Такава искра е Алексей Навални.

Убийството на Навални е черен ден за демокрацията, защото всички загубихме един от най-смелите и достойните ѝ съвременни защитници, но най-черен е той за самата Русия, която изгуби всеотдаен и смел патриот, който обичаше истински своя народ.

Той искаше Русия, такава каквато всички ние я искаме – демократична, свободна, мирна и невойнстваща държава. Затова и режимът на Путин го уби.

Преди това той уби Анна Политковская, Борис Немцов, Сергей Магнитски и хиляди дръзнали да изразяват свободна от властта позиция, или просто станали "неудобни". Днес свободните хора по целия свят се прекланят пред Навални и гледат с гняв и презрение към Кремъл и тази Русия, която нападна независима Украйна и с години убива деца, жени и цивилни граждани без да признава международни договори. Тя убива и унижава и своите синове и техните семейства и ги праща за пушечно месо заради имперските си интереси.

Ние не можем да останем безразлични към съзнателната саможертва на Алексей Навални, която е поредното, но най-ярко изобличение на режима и слабостта на Путин - управляващ с насилие, издевателства, убийства и страх.

 

Паметник на съветския войн - костница, градина
Паметник на съветския войн - костница, градина "Черни връх", ж.к. "Лозенец" Източник: Zonanews

Ние, представителите на гражданите на София, сме длъжни да застанем на страната на демократичния свят, в който животът и човешките права са най-висша ценност. Да продължим да подкрепяме с всички възможни средства украинския народ, който защитава буквално и нашата независимост и право на самоопределение. Длъжни сме да помогнем и Русия да тръгне по пътя на свободата и да се възстановят мирът и благоденствието на Европа.

Това убийство ни засяга и ангажира лично. То демонстративно показва, че Путин ще настъпва дотам, докъдето цивилизацията отстъпва. Не трябва в нито един момент да забравяме, че най-питателната храна за злото е страхът и бездействието. Не трябва да забравяме, че хиляди политически преследвани, казали и дума срещу режима са в затворите и лагерите в Русия и над тях тегне същата заплаха.

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот. Жалоните на зависимостта доминират в нашата европейска столица до степен, че една от най-централните улици носи името на отговорния за убийството на нашия най-ярък борец за национална независимост - Васил Левски.

Ние, столичните общински съветници, сме длъжни решително и целенасочено да покажем, че заставаме на страната на Доброто – нашият избор е свободата и мира, и искаме същото за ползващата българската азбука Русия.
Поклон пред Алексей Навални!
Памет за смелостта и съпротивата му!

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени