ОИК в София отстрани кмета на район "Илинден" Емил Бранчевски

В ОИК е постъпила и информация, че английско дружество на име "Клиника за медицински услуги – Бранчевски – Колев" OOД е учредено през февруари, като за директор е вписан Емил Валентинов Бранчевски

Емил Бранчевски
Емил Бранчевски Източник: Спаси София

Общинската избирателна комисия (ОИК) в София отстрани от длъжност кмета на район "Илинден" Емил Бранчевски, заради открита през февруари фирма във Великобритания. 

 

Срещу него са подадени сигнали за вероятна несъвместимост от радио и телевизия "Истина и Свобода", представлявана от Александър Иванов Долев, и от инициативен комитет "Захарна Фабрика", представляван от Христина Любомирова Янкулова, става ясно от сайта на ОИК. 

 

В ОИК е постъпила и информация, че английско дружество на име "Клиника за медицински услуги – Бранчевски – Колев" OOД е учредено през февруари, като за директор е вписан Емил Валентинов Бранчевски.

 

Бранчевски отрича да има фирма и твърди, че дружеството е регистрирано като някой е откраднал личните му данни. Всичко това е направено с цел да бъде отстранен от поста, е версията на Бранчевски.

 

Преди дни Борис Бонев, шеф на групата на съветниците от ПП-ДБ- СС и лидер на Спаси София, от която организация кмет е Бранчевски, обяви ,че "има нагъл опит да бъде подменен вотът на гражданите в столичния район "Илинден", без да осъзнава, че неговото дългогодишно поведение и действията ан групичката около него е рядка по своята безпардонност наглост и безобразие. 

 

Решението на ОИК може да бъде обжалвано в седемдневен срок пред Административен съд - София град.

Още от "София"

ГЕРБ-СДС: Вкопчилият се във властта зам.-кмет по транспорта в София Илиян Павлов да подаде оставка!

Това заявиха на брифинг пред медиите общинските съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) във връзка с поредното безобразно бездействие от страна на заместник-кмета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени