От тази седмица спирам да съм съветник на кмета на София, обяви арх. Любо Георгиев

Не смятам, че съм пълноценен член на настоящия управленски екип. Не мисля, че така съм най-полезен на София, аргументира решението си Георгиев

Столична община
Столична община Източник: Zonanews

От тази седмица спирам да съм съветник на кмета на София, обяви във фейсбук страницата си арх. Любо Георгиев експерт в направление "Градско планиране и развитие” и ръководител на гражданската организация "Екипът на София”. Тя бе сред организациите, които застанаха зад кандидатурата на предприемача Васил Терзиев за столичен кмет, припомня БТА.

 

Правя това, защото не разполагам с инструментите и разбирането, необходими за реализацията на действията, които предложихме още преди изборите. Не смятам, че съм пълноценен член на настоящия управленски екип. Не мисля, че така съм най-полезен на София, аргументира решението си Георгиев.

 

По думите му "Екипът на София" са вложили безвъзмездно своите опит и знания, време и име, за едно ново, по-качествено и различно по дух управление на София и продължават да вярват, че то е възможно. Екипът не участва в изборите за София с политически позиции - районни кметове и общински съветници, заявява експертът.

 

Номинациите и тяхната кампания беше осъществена от партиите в коалицията, обясни Георгиев и допълни, че организацията приоритизира подготовката на управлението – програма и планове за действия за всички ресори. Много от ресорите останаха без ръководител до след изборите и нямахме възможност да сме полезни в тях, допълва той.

 

По думите му реформите са били в основата на подготвителната работа, която са направили за следващото управление на столицата. Продължаваме да смятаме, че за да потръгнат нещата по нов начин, са необходими много и истински реформи в Столична община - от структурата на администрацията, през организацията на процесите, работата с публичните ресурси, та до публичността и комуникацията, посочва Георгиев.

 

Той изразява надежда Общината да започне да работи на "пълни обороти" след като има избран председател на Столичния общинския съвет. След изборите единствено аз от близо 100-те експерти от "Екипът на София" бях приет в управленския екип на кмета. На временната позиция съветник на кмета, до провеждането на реформа в сектора "градско планиране".

 

Реформа, за която сме говорили в подробности неведнъж публично, пише още той. Архитект Георгиев отбелязва, че ще продължи да бъде обективен в преценките си и да работи за доброто бъдеще на столицата. Той пожелава успех на кмета, управленския му екип и Общинския съвет.

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени