Откриват най-голямата детска градина в София

Тя е с номер 190 и се намира в Студентски град. Капацитетът ѝ е 250 места

Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова

За Коледа се очаква да отвори врати най-голямата нова детска градина в София, която се изгражда по програмата за строителство на детски градини и училища на кмета Йорданка Фандъкова. Тя е с номер 190 и се намира в Студентски град. Капацитетът ѝ е 250 места, като по този начин се преодолява недостига на места в детско заведение за децата между 3 и 6 години в района Студентски, подчерта столичният кмет.

 

"Готови са три сгради на детски градини. Те са в районите "Витоша", "Връбница" и "Красно село". В момента строим 22 нови сгради на детски градини и ясли, като една от тях е 190 детска градина в район "Студентски". Тя е за 15 групи и се очаква за Коледа да посрещне 250 деца". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта на място заедно с районния кмет Петко Горанов.

 

"Новата сграда на детската градина е в кв. "Малинова долина". Тя разполага с просторни занимални, спални помещения, 4 зали за спорт и изкуство, детски площадки за всяка група, спортна площадка на открито, плувен басейн и опитно поле на двора за отглеждане на билки и подправки. Много деца ще започнат своя образователен път оттук, надяваме се за Коледа детската градина да посрещне децата" – каза кметът на район "Студентски" Петко Горанов. "Да края на годината се предвижда да бъдат завършени общо 10 нови сгради на детски градини", заяви кметът на София Фандъкова.

Още от "София"

Последни новини

Най-четени