Откриват учебната година във Военната академия "Г. С. Раковски"

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще дадат старт на обучението за слушатели

Военна академия "Г.С. Раковски"
Военна академия "Г.С. Раковски" Източник: Zonanews

 Военната академия "Г. С. Раковски" открива новата учебна 2024-2025 година. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще открият новата академична учебна година за слушатели.

 

Ритуалът по откриването на учебната година ще започне в 10:00 часа в района на Академията, където след приемане на строя, свещенослужители от Българската православна църква ще отслужат тържествен водосвет за здраве и благоденствие. По традиция в зала "Тържествена" министърът на отбраната и началникът на отбраната ще изнесат първите академични лекции.

 

Военната академия посреща слушатели в две магистърски специалности - "Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили" от професионално направление "Военно дело" на факултет "Национална сигурност и отбрана" и "Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво" от професионално направление "Военно дело" на факултет "Командно-щабен". Тази година сред обучаемите и в двете специалности има офицери от Република Северна Македония.

 

Военната академия "Г. С. Раковски" е най-старото висше военно училище в България. Създадена е със закон на 1 март 1912 г., приет от 15-ото Народно събрание.

Още от "София"

Протест в Княжево: Граждани се борят за запазване на минералната баня и вода

Протестиращите изразиха сериозни опасения, че банята, която е част от културното наследство на София, може да бъде разрушена поради интереси от инвеститори, които планират ново строителство на нейно място

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени