Първа копка на метрото до "Арена София"

Започва разширението на линия 3

Софийското метро
Софийското метро Източник: Zonanews

Първа копка на метрото край "Арена София" и София Тех парк бе направена преди минути. Метростанцията ще е част от шесткилометровото разширение на третата линия, на която ще има 6 станции. Очаква се то да бъде пуснато в началото на 2027 година и да се ползва от 75 000 души.

 

На събитието присъстваха кметът на София Васил Терзиев, министърът на транспорта Георги Гвоздейков, кметът на район "Слатина" Георги Илиев, директорът на "Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев, областният управител на София Вяра Тодева, ръководителят на представителството на Европейската комисия в България Бойко Благоев, общинските съветници Георги Георгиев, Борис Бонев и др.

 

Това, с което се ангажираме, е да продължим тази добра традиция, така че през 2027 г., когато този и други проекти бъдат готови, пак да има кой да дойде на първа копка и да продължим с развитието на транспорта, каза кметът Терзиев. Той благодари лично на Стоян Братоев за работата му по проекта.

Още от "София"

Столичният общински съвет се среща с лекари заради сливането на две болници в София

Предложението беше дадено от общинските съветници от ГЕРБ-СДС с аргументите, че капацитетът на Четвърта градска болница започва да намалява, намаляват и работещите кадри

Прочетете повече прочетете повече

Антон Хекимян към кмета Терзиев: Защо незаконните постройки на яз. "Искър" още не са съборени?

По думите му Васил Терзиев "много добре" е знаел, че от месец и половина тези сгради не се събарят и попита в тази връзка какъв контрол е прилагала Столична община

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени