Пътният експерт Диана Русинова: С поне 100 км/ч е шофирал водачът, убил двама младежи на бул. "Сливница"

Спирачният му път е над 300 м

Диана Русинова
Диана Русинова Източник: Скрийншот видео кадър

Младият шофьор, убил двама младежи тази нощ на столичния булевард "Сливница", се е движел с много висока скорост, показва спирачния път на място. Това коментира пред БНТ пътният експерт Диана Русинова.

 

"Спирачен път над 300 м, което говори за много висока скорост - със сигурност поне 100 км/ч, а може и нагоре. Едно момче и момиче, намерени починали. Безспорно много тежък пътен инцидент, но просто докато няма адекватни мерки от страна на държавата, ние ще се местим с Вас от кръстовище на кръстовище, да си говорим едно и също. Безспорно, за мен е невероятно, че този водач не е употребил нито алкохол, нито наркотици. Не разбирам защо ще бяга от полицията, ако не е употребил и е редовен. Така че за мен трябва да се насочим към много сериозна работа с тези водачи, включително и към психологическа помощ и да се прави оценка на това кой действително е способен да управлява автомобил", заяви Диана Русинова.

 

Между другото държавата отново не си е свършила работата и продължава да не прави задължителния анализ по Наридба Н-12. Тази година официално им предложихме помощ, но те твърде арогатно отговориха, че си имали експерти и нямали нужда от помощ, пише тя във Фейсбук.  И добавя:
"Но и анализ няма.
Отново инцидент причинен от млад водач получил СУМПС преди около три месеца. Избягал от полицията. Ударил мамче и момиче на тротоара. Убил ги на място.
С колегите журналисти ще си се местим от кръстовище на кръстовище и ще си констатираме поредния убит. Днес на бул. Сливница, утре може би отново на бул. Черни връх, а невинните плащат с живота и здравето си за безхаберието на институциите.
Съболезнования към близките на загиналите!"
 

Още от "София"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени