Пеевски настоя незабавно да отворят Руската църква

Пеевски поясни, че ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС не са се отказали от идеята за смяна на националния празник в Конституцията

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: БГНЕС

ДПС ще внесе искане за допълнително финансиране на Руската църква, а БСП иска извънредно изслушване на шефа на ДАНС Пламен Тончев по повод доклада, заради който бяха експулсирани руските свещеници, а църквата - затворена.

 

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е категоричен, че храмът "Св. Николай Мирликийски", известен като Руската църква, трябва да бъде отворен отново. По думите му в рамките на деня би трябвало да се разбере кой е собственик на църквата.

 

"Който я е заключил - да отвори църквата. Нека изслушаме председателя на ДАНС по темата, щом службите имат данни. Въпросът е защо една църква в центъра на София е затворена и по каква причина. Нека държавата да каже кой е собственикът и да се задействат това да се отвори", каза Пеевски.

 

Според него председателят на ДАНС е прекалил с тона си към Кирил Петков. Пеевски поясни, че ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС не са се отказали от идеята за смяна на националния празник в Конституцията и че идеята ще се обсъди между първо и второ четене. Той настоява да се разбере кой е разпоредил църквата да затвори.

Още от "София"

Министър Коритарова обсъди разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“ с кмета на София

На днешната среща бяха подписани и 12 споразумения за обекти на обща стойност близо 2 млн. лв., които ще се финансират със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени