Пиршество на познанието - над 140 издателства на Пролетния панаир на книгата

Той се открива днес пред НДК в София

Пролетен панаир на книгата 2024
Пролетен панаир на книгата 2024 Източник: Readingtrolls

ролетният панаир на книгата в София се открива днес в парка пред Националния дворец на културата. Над 140 издателства ще представят своята дейност и произведения в рамките на форума до 2 юни, съобщават организаторите от асоциация "Българска книга" (АБК). Официалното откриване на панаира е от 17:00 ч.

 

Културната програма обаче стартира от сутринта с Людмила Андровска, която ще дава автографи на "Катерина Медичи от Горно Усойно" и "Мария Тертер-Царицата". В рамките на изложението с четящата публика днес ще се срещнат още Красимира Макавеева, Мира Папо, Миглена Миткова, Сатанасов, Димитър Шумналиев, Александрина Валенти.

 

Среща с автограф е предвидена още с Георги Господинов и Анджела Родел. Събитието е озаглавено "Честито чудо на езика!" и с него се отбелязва една година от връчването на международната награда "Букър" на автора и преводача на "Времеубежище".

 

Паралелно с Пролетния панаир на книгата днес се открива осмото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи. Програмата на форума започва от 27 май и продължава до 1 юни.

 

Фестивалът се реализира с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на образованието и науката и е част от календара на културните събития на Столична община. 

Още от "София"

Последни новини

Най-четени