По Северната тангента всяка пета кола фучи с превишена скорост

Камера на тол системата засне рекордьор, летящ с 244 км/час

Северна тангента-Требич
Северна тангента-Требич Източник: Zonanews

Камерите на тол системата по Северната тангента на София засичат нагли шофьори, които хвърчат с бясна скорост. Поредният печален рекорд е регистриран в петък - кола е профучала с безумните 244 км/час.

 

Както вече стана ясно, подчинената на Агенция "Пътна инфраструктура" електронна система за събиране на пътни такси скоро ще влезе в "боя" с джигитите на пътя, като подпомага пътната полиция в установяването и глобяването на нарушителите.

 

Тол системата разполага с електронни "очи" - 295 стационарни камери и още 50 мобилни, които следят преминаващите автомобили за неплатени винетки и тол такси, а занапред ще могат да контролират и скоростта.

 

Новата опция вече е тествана именно на Северната скоростна тангента на София, където в рамките на 2 часа са преминали 200 превозни средства и 45 (тоест всяко пето МПС)  от тях са препускали с неразрешена скорост.

 

Въпреки че "очите" на тол системата виждат нарушителите, все още не могат да генерират електронни глоби, тъй като формалности и технически процедури за довършване, а освен това ще се наложат и законови промени.

 

От АПИ и Националното тол управление смятат, че реалното свързане на тол камерите със съответната е-система на МВР ще е готово след няколко месеца.

 

Източник: Сега

Още от "София"

Работещи в болница "Пирогов" протестират срещу решение на комисия за избор на началник на Клиниката по детска хирургия

Към настоящия момент решението е проф. Шивачев да продължи да бъде началник на Клиниката по детска хирургия, заяви проф. Костадин Ангелов, председател на парламентарната комисия по здравеопазване

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени