Полицията издирва мъж и жена, избягали от мястото на тежката катастрофа в София

Предизвикалият трагичния инцидент е бивш футболист на Левски

Мястото на катастрофата
Мястото на катастрофата Източник: БНР

Полицията издирва мъж и жена, които са избягали от мястото на катастрофата на кръстовището на столичните булеварди "Черни връх" и "Свети Наум", станала малко преди полунощ, съобщи БНР.

 

Две жени - на 22 и 26 г. - загинаха, а водач на такси пострада при тежката катастрофа. Към 8 часа днес сутринта част от булевард "Черни връх" продължава да е затворен, докато текат следствените действия и огледите на експертите от СДВР.

 

Полицията издирва мъжа и жената, които са били в джип, който предизвикал тежката катастрофа. Най-вероятно мъжът е шофирал превозното средство. Той е ударил таксиметровия автомобил, след това джипът буквално се е разцепил на две части. Едната част е ударила асансьора на метростанция "Европейски съюз", а другата е помела двете жени на 22 и 26 г., които са били на тротоара в този момент. И двете са загинали на място.

 

Вече е ясно кой е шофьорът. По непотвърдена информация това е Георги Семерджиев, бивш футболист от Левски. Задържан преди това за наркоразпространение, а през 2010 г. - за участие в "черно тото". В колата му е открита полицейска палка и синя лапма. С него в колата е имало жена. И двамата са избягали. 

 

По непотвърдена информация издирваните мъж и жена са били засечени на камери как бягат от мястото на инцидента. Началникът на столичния КАТ комисар Тенчо Тенев обясни, че водачът има над 50 нарушения до момента. Той е с отнета книжка, която била издадена в Швейцария. В джипа са намерени незаконно притежавани синя лампа и палка на пътната полиция. По случая тече досъдебно производство.

Още от "София"

Министър Коритарова обсъди разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“ с кмета на София

На днешната среща бяха подписани и 12 споразумения за обекти на обща стойност близо 2 млн. лв., които ще се финансират със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти

Прочетете повече прочетете повече

Трайчо Трайков: Извинявам се за начина, по който Столична община реорганизира движението по Патриарха

Бях поискал да има обществено обсъждане на проекта и на всички съпътстващи документи и изследвания, че ще бъдат взети предвид обоснованите предложения на гражданите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени