Повелителката на дантелите: Не изключвам възможността да бъда кандидат на "Български възход" за кмет на София

Стефан Янев определи резултатите на БВ като добри, защото участват за пръв път като партия и са получили близо 80 хиляди гласа в подкрепа

Виолета Комитова - повелителката на дантелките
Виолета Комитова - повелителката на дантелките Източник: Колаж/Zonanews

Партиите в 49-ия парламент трябва да решат два най-важни въпроса – да сформират редовен кабинет и да приемат бюджет, каза на пресконференция пред медиите председателят на "Български възход" Стефан Янев в коментар на следизборната ситуация и резултатите на партията.

 

От политическата сила определят резултатите си от вота като добри, защото участват за пръв път като партия и са получили близо 80 хиляди гласа в подкрепа. Отчитат обаче и отлив на гласоподаватели, което според тях е заради непопулярните решения в миналото Народно събрание (НС), едно от които е подкрепата за Украйна.

 

Стефан Янев
Стефан Янев Източник: Zonanews

Оттук нататък си задаваме въпросите как партиите в 49-ото НС ще решат най-важните проблеми за държавата, коментира Янев. Най-важните задачи, според него, са да бъде сформирано правителство, което устойчиво да решава проблемите на гражданите и бизнеса.

 

Второ – да се намери правилният баланс от гледна точка на фискалната политика и да се приеме бюджет. Това е отговорност на партиите, които влизат в новия парламент, БВ ще бъде коректив, макар и извън него, посочи председателят на партията.

Виолета Комитова
Виолета Комитова Източник: Zonanews

Според Стефан Янев разговорът и решенията няма да бъдат никак лесни – дали и как ще бъде създаден кабинет, дали ще е устойчив, предстои да стане ясно през близките седмици.

 

Нашият стил в 48-ото НС беше на търсене на компромиси. Този тип поведение го виждаме вече и при други партии, тонът вече е по-смирен, коментира лидерът на "Български възход" възможността за редовно правителство. Оптимист съм от гледна точка на цялостното говорене, песимизмът го оставям на чисто частните партийни сметки, посочи той.

 

Виолета Комитова не изключи възможността тя да бъде кандидат на "Български възход" за кмет на София на местните избори през октомври. Имам сериозна гражданска подкрепа, но това ще бъде колективно решение, подчерта тя.

 

 

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени