ПРБ и МВР с шокиращи разкрития за убийството в София, извършено е заради огромна сума пари

Фамилиите на двамата задържани са Александров и Кинов. Двамата първо са извършили отвличане и впоследствие убийство

Десислава Петрова
Десислава Петрова Източник: БГНЕС

Днешният брифинг е по повод убийството на 49-годишен мъж в София, който се е занимавал с търговско-финансова дейност. След подаването на сигнала за изчезването на мъжа е работено много усилено от всички компетентни органи, като получихме съдействие и от сръбските власти.

 

Първоначално се е работило по версията за отвличане, но впоследствие е разкрито убийството и обвинението е за предумишлено убийство. Това заяви на брифинг в прокуратурата говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова, която даде подробности за разкритото убийство в София. 

 

В брифинга участие взе и заместник градският прокурор и говорител на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев. "Фамилиите на двамата задържани са Александров и Кинов. Двамата първо са извършили отвличане и впоследствие убийство. Те са привлечени към наказателна отговорност за предумишлено убийство. Двамата са задържани за до 72 часа и ще се поиска най-тежката мярка "задържане под стража". Причина за смъртта на жертвата са две огнестрелни рани - едната в областта на торса, другата в областта на крака на жертвата", добави той.  

 

"За съжаление стартираме новата година с тежък криминален инцидент", обяви от своя страна директорът на СДВР гл. комисар Любомир Николов.

 

"На 5 януари майката на жертвата събщава, че синът ѝ е в неизвестност от предишния ден. В рамките само на 30 минути едно от лицата, които смятаме, че са участвали в убийството, беше задържано. Второто лице беше задържано в рамките на час-час и половина по-късно. Благодаря на колегите, които си свършиха перфектно работата. На 4 януари жертвата е била поканена в имот на едно от двете лица, където е бил измъчван и впоследствие убит. Двамата обвиняеми са тръгнали към Сърбия и после бързо са се прибрали в България. Само бързите действия на нашите служители са помогнали трупът на жертвата да бъде открит", добави гл. комисар Николов

 

"Трупът е бил подготвен за кремиране с неистински документи, като това е било организирано от един от обвиняемите, който е гробар. Работим по версията за финансови мотиви за убийството. Жертвата е дължала голяма сума пари на един от изъвшителите. Тепърва ще проверяваме средствата на един от обвиняемите - лицето Александров. По първоначални данни той се е занимавал с лихварска дейност. Жертвата е собственик на фирма, която преди време е стопанисвала ресторант в центъра на София, не е криминално проявен. Единият от извършителите е криминално проявен за въоръжен грабеж, незаконно притежание на оръжие, кражби. Гробарят е използвал имената и личните данни на жив човек, съвсем случайно избран, за да се издаде смъртен акт и да се кремира жертвата. Ще разследваме дейността на тази морга", категоричен бе той. 

 

Гл. инспектор Михаил Наумов от ГДНП също даде информация за разследването на убийството. "Веднага предприехме действия за създаване на екип с Гранична полиция и Интерпол. Поискахме и разрешение за работа със сръбските власти. Единият от обвиняемите за убийството е напуснало България с личните документи на жертвата. На връщане в България двете лица са се представили със своите лични документи.

 

Двамата са искали да инсценират алиби, че жертвата, която е обявена за издирване, е напуснала България и отишла в Сърбия. Те са ползвали и мобилния му телефон, като са пускали фалшиви смс-и към роднината на жертвата. С помощта на нашите партньори от Сърбия и Интерпол успяхме да проследим двамата обвиняеми и местонахождението на мобилния телефон на жертвата. Успяхме в кратки срокове да предоставим информация на прокуратурата и разследващите полицаи пълната информация, която доведе до разкриването на тежкото престъпление", разкри той.  

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени