Пребиха независим общински съветник в София, той подозира щурмоваци от бившата си партия "Възраждане"

Двама мъже с маски напръскали със спрей Иван Алексиев, преди да започнат ударите, разказа той

Иван Алексиев
Иван Алексиев Източник: Скрийншот видео кадър

Софийският общински съветник Иван Алексиев, който напусна "Възраждане", е бил нападнат и пребит в четвъртък по обяд пред блока си. Това разказа той пред bTV.

 

"Отидох на работа с метрото, мина сесията на общинския съвет. Около 11,30 минавайки покрай моя блок спрях да говоря с един дядо. Минаха двама мъже с маски, напръскаха ме със спрей и започнаха удари", разказа той.

 

Според преглед в Медицинска академия той има контузии по лицето и скалпа. Алексиев подозира за нападението бившите си съпартийци от "Възраждане".

 

Той напусна партията след местните избори, в които бе и кандидат за районен кмет на "Люлин". Заедно с него са напуснали още осем души от организацията на "Възраждане" в района. Имаме различия с ръководството, а не ни се позволява да направим нещо.

 

Иван Алексиев (вляво) и Деян Николов
Иван Алексиев (вляво) и Деян Николов

"Кметската кампания беше с нула лева, ние си заплатихме всичко, а партията не ни подкрепяше", даде пример за разногласията си с националистите Алексиев. Преди нападението общинският съветник е бил заплашван от националното ръководство на партията. Но не пожела да каже кой го е заплашвал. "Казваха ми, че ще бъда унищожен", разясни Алексиев.

 

Заплахите му били отправени по време на партийни събрания и сллед това му били предадени. Заплахите били от националното ръководство на "Възраждане". "Трябва да внимаваш, защото имаш деца", гласяло друго от предупрежденията.

Още от "София"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени