Пребиха независим общински съветник в София, той подозира щурмоваци от бившата си партия "Възраждане"

Двама мъже с маски напръскали със спрей Иван Алексиев, преди да започнат ударите, разказа той

Иван Алексиев
Иван Алексиев Източник: Скрийншот видео кадър

Софийският общински съветник Иван Алексиев, който напусна "Възраждане", е бил нападнат и пребит в четвъртък по обяд пред блока си. Това разказа той пред bTV.

 

"Отидох на работа с метрото, мина сесията на общинския съвет. Около 11,30 минавайки покрай моя блок спрях да говоря с един дядо. Минаха двама мъже с маски, напръскаха ме със спрей и започнаха удари", разказа той.

 

Според преглед в Медицинска академия той има контузии по лицето и скалпа. Алексиев подозира за нападението бившите си съпартийци от "Възраждане".

 

Той напусна партията след местните избори, в които бе и кандидат за районен кмет на "Люлин". Заедно с него са напуснали още осем души от организацията на "Възраждане" в района. Имаме различия с ръководството, а не ни се позволява да направим нещо.

 

Иван Алексиев (вляво) и Деян Николов
Иван Алексиев (вляво) и Деян Николов

"Кметската кампания беше с нула лева, ние си заплатихме всичко, а партията не ни подкрепяше", даде пример за разногласията си с националистите Алексиев. Преди нападението общинският съветник е бил заплашван от националното ръководство на партията. Но не пожела да каже кой го е заплашвал. "Казваха ми, че ще бъда унищожен", разясни Алексиев.

 

Заплахите му били отправени по време на партийни събрания и сллед това му били предадени. Заплахите били от националното ръководство на "Възраждане". "Трябва да внимаваш, защото имаш деца", гласяло друго от предупрежденията.

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени