Приключи учението, състояло се тази нощ в централната част на София, съобщиха от МВР

Последното подобно пълномащабно учение е правено през 2016 година

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

Приключи учението, проведено тази нощ в централната част на София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Учението провери готовността за реакция на органите за управление и силите за реагиране на национално и териториално ниво.

 

Сценарият предвиждаше прогресивно усложняване на оперативната обстановка и възникване на няколко последователни кризисни ситуации, в резултат на което ангажираните ведомства изпълниха задачи на няколко точки в София.

 

Бяха проиграни различни елементи от плановете по установяване, неутрализиране и задържане на въоръжена група, както и оказване на медицинска помощ на пострадали хора.

 

Тренировката провери в реално време нивото на координация и възможностите на реагиращите структури за обмен на информация и вземане на бързи и адекватни решения.

 

В рамките на учението бяха оповестени представителите в Националния оперативен щаб, които се събраха на съвещание, ръководено от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

 

Последното подобно пълномащабно учение е правено през 2016 година. Министър Калин Стоянов, който присъства на учението, обясни, че то е организирано след заповед на премиера Николай Денков. В следващите дни ще направим анализ на видяното, а след това ще бъдат дадени препоръки, заяви министърът.

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени