Проф. Братоев: Налага се да демонтираме релсите на метрото между "Театрална" и "Хаджи Димитър"

Около 18,20 ч във вторник поради надигане на релсовия път в района на едно въздуховземане, което е на около 200 м от станцията, се наложи спиране на движението, тъй като това надигане не позволява движение на влакове, обясни проф. Стоян Братоев

Проф. Стоян Братоев
Проф. Стоян Братоев Източник: Zonanews

Проф. Стоян Братоев подробно обясни какъв е проблемът с релсовия път:
"Имаме норматив, съгласно който отклонението може да бъде максимум 5 мм, сега е повече, още не сме го измерили, но трябва да се демонтират релсите, траверсите и бетонът, за да може да се установи какъв е точно проблемът. В момента не може да се каже причината, когато се демонтират релсите и се отвори трасето тогава ще се види. Към момента никой не може да каже за колко време ще бъде възстановено и отворено трасето. Още през нощта започнахме подготвителни работи, организира се да се докара сондажна техника, чакаме професор Божинов и проектанта.

 

Проф. Братоев допълни, че това е сложна ситуация. Поради близостта на Перловската река се предполага, че една от възможните причини може да е тя.

"Но не можем да кажем нищо засега, най-вероятно причината е от обилната вода. Нека експертите да видят и да си кажат мнението , те ще кажат каква е причината и кога ще бъде възстановен участъка", обясни проф. Братоев.
Проф. Стоян Братоев добави, че метрото е в гаранция и повредата ще се отстрани за сметка на строителя.

 

Още от "София"

Последни новини

Най-четени